Szparagi

nazwa

Wartości odżywcze

Porcja: 85g Kalorie: 17 kcl

Błonnik pokarmowy1,8   g

z cukrów12 kcal

z białek4,6 kcal

z alkoholu0 kcal

Gęstość4,845E-05 g

Objętość150 g/m3

Food folate4,4E-05   μg

Tłuszcze jednonienasycone0   μg

Tłuszcze wielonienasycone0,043   μg

Tłuszcz0,102   g

Tłuszcze nasycone0,034   μg

Węglowodany3,3   g

Total Folate4,4E-05   μg

Sacharoza0,196   g

Glukoza0,553   g

Maltoza0   g

Fruktoza0,85   g

Galaktoza0   g

Cukier0,0016   g

Białko0,0019   g

Tryptofan0,023   g

Treonina0,071   g

Izoleucyna0,064   g

Leucine0,109   g

Lysine0,088   g

Metionina0,026   g

Cystyna0,026   g

Fenyloalanina0,064   g

Tyrosine0,044   g

Walina0,098   g

Arginina0,077   g

Histydyna0,042   g

Alanina0,098   g

Kwas asparaginowy0,432   g

Kwas glutaminowy0,198   g

Glicyna0,079   g

Prolina0,06   g

Seryna0,09   g

A3,2E-05   μg

B10,000122   mg

C0,0048   mg

E0,00096   mg

Beta-Tocopherol0 μg

Gamma-tocopherol7,7E-05 μg

Delta-tocopherol0 μg

B30,000831   mg

B20,00012   mg

B50,000233   μg

B90   μg

K3,5E-05   μg

Retinol0   μg

Beta Kryptoksantyna0   μg

Likopen0   μg

Luteina + Zeaksantyna0,000604   μg

A(IU)643   IU

Bete-karoten0,000382 μg

Alfa-karoten7,7E-06 μg

Omega-30,0085 mg

Omega-60,034 mg

Fosfor0,044   mg

Magnez0,012   mg

Potas0,172   mg

Sód0,0017   μg

Wapń0,02   mg

Żelazo0,0018   mg

Cynk0,000459   mg

Mangan0,000134   μg

Miedź0,000161   μg

Selen2E-06   μg

Cholesterol0   μg

Fitosterol0,02   μg

%0   %

Objętość(ml)0   ml

Masa(g)0   g

Procent masy0   %