Szparagi

nazwa

Wartości odżywcze

Porcja: 85g Kalorie: 17 kcl

Błonnik pokarmowy1.8   g

z cukrów12 kcal

z białek4.6 kcal

z alkoholu0 kcal

Gęstość4.845E-05 g

Objętość150 g/m3

Food folate4.4E-05   μg

Tłuszcze jednonienasycone0   μg

Tłuszcze wielonienasycone0.043   μg

Tłuszcz0.102   g

Tłuszcze nasycone0.034   μg

Węglowodany3.3   g

Total Folate4.4E-05   μg

Sacharoza0.196   g

Glukoza0.553   g

Maltoza0   g

Fruktoza0.85   g

Galaktoza0   g

Cukier0.0016   g

Białko0.0019   g

Tryptofan0.023   g

Treonina0.071   g

Izoleucyna0.064   g

Leucine0.109   g

Lysine0.088   g

Metionina0.026   g

Cystyna0.026   g

Fenyloalanina0.064   g

Tyrosine0.044   g

Walina0.098   g

Arginina0.077   g

Histydyna0.042   g

Alanina0.098   g

Kwas asparaginowy0.432   g

Kwas glutaminowy0.198   g

Glicyna0.079   g

Prolina0.06   g

Seryna0.09   g

A3.2E-05   μg

B10.000122   mg

C0.0048   mg

E0.00096   mg

Beta-Tocopherol0 μg

Gamma-tocopherol7.7E-05 μg

Delta-tocopherol0 μg

B30.000831   mg

B20.00012   mg

B50.000233   μg

B90   μg

K3.5E-05   μg

Retinol0   μg

Beta Kryptoksantyna0   μg

Likopen0   μg

Luteina + Zeaksantyna0.000604   μg

A(IU)643   IU

Bete-karoten0.000382 μg

Alfa-karoten7.7E-06 μg

Omega-30.0085 mg

Omega-60.034 mg

Fosfor0.044   mg

Magnez0.012   mg

Potas0.172   mg

Sód0.0017   μg

Wapń0.02   mg

Żelazo0.0018   mg

Cynk0.000459   mg

Mangan0.000134   μg

Miedź0.000161   μg

Selen2E-06   μg

Cholesterol0   μg

Fitosterol0.02   μg

%0   %

Objętość(ml)0   ml

Masa(g)0   g

Procent masy0   %