Wykonanie
Manifest WiosennyManifest Wiosenny - naturalne
soki owocowe i warzywne. Żyj zdrowo i w zgodzie z naturą ! Odrzuć wszystko co sztuczne ! więcej→
Napój ImbirowyNapój Imbirowy przepis na rozgrzewający
napój przygotowany na bazie
imbiru,
miodu i
cytryny.
Napój imbirowy świetnie rozgrzewa i pobudza krążenie więcej→Batoniki, Muffinki,
Ciasteczka,
Czekoladki Bez kategorii Ciasta bez Pieczenia Ciasta i Desery Ciasta na Wielkanoc Ciasta Pieczone - Domowe Wypieki Ciasta Świąteczne Deserek.TV Desery
Jogurtowe Desery na Zimno Desery na zimno
Drinki,
Alkohole,
Likiery Jogurt to Zdrowie
Jogurty Naturalne Jogurty Owocowe Jogurty Owocowe Jogurty Smakowe Koktajle Dietetyczne i Energetyczne Koktajle
Jogurtowe Napoje Napoje Chłodzące
Napoje rozgrzewające Poradniki - Jak Zrobić? Poradniki Video Promocje Przepisy Dietetyczne Sklep Szybkie Przekąski Zdrowa ŻywnośćPrzepis na Makowiec Zawijany –
Strucla Makowa przepis - Film HDKliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie(105 ocena, 22 głosów)Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
CZEKOLADA CIASTO ŚWIĄTECZNE MURZYNEK PIERNIK SZ ARLOTKAMakowiec zawijany przepis sprawdzony i zawsze wychodzi ;). Ciasto jest wilgotne i przez bardzo długi okres czasu zachowuje swoją świeżość. Ciasto jest bardzo smaczne i bardzo proste do wykonania. Ja jak zwykle starałem się uprościć część pracy przy tym makowcu i pominąłem całkowicie etap przygotowania masy makowej – użyłem gotowej masy makowej, którą wzbogaciłem o dodatkowe
bakalii – dzięki temu makowiec jest jeszcze smaczniejszy i lepszy niż ten kupiony w
cukierni. Jest to sprawdzony przepis, ciasto zawsze się udaje i gości na naszym
stole w każde święta. Z jednej porcji ciasta wychodzą 3 makowce o długości ok. 35 cm. Ciasto jest dobrze wypieczone, miękka skórka i wilgotna masa makowa z dodatkowa porcja
bakalii. Koniecznie musicie wypróbować ten fantastyczny przepis. Zobacz także przepis na: Makowiec Sułtańsk i , Makowiec na
biszkopcie , Sypane
Ciasto Drożdżowe dla leniwych,Zobacz także: Przepis na Ciasto
Salceson oraz Szarlotka z
Cynamonową PiankąSkładniki: 1 porcja = 3
strucleCiasto na 3
struclemąka pszenna 3 szklanki,świeże
drożdże 45 g,letnie
mleko 180 ml,roztopione
masło 150 g,
cukier 6 łyżek,
żółtka 6 szt.,
sól 1/2 łyżeczki,Masa Makowagotowa masa makowa 840 g,
rodzynki 100 g,posiekane
migdały lub
orzechy 100 g,kandyzowana skórka z
pomarańczy do ozdoby,Makowiec Zawijany /
Strucla makowa – wykonanieKrok 1Do szklanki dodajemy pokruszone
drożdże, 2 łyżki
maki, łyżeczkę
cukru i zalewamy letnim
mlekiem do 1/2 wysokości szklanki – mieszamy i pod przykryciem odstawiamy na 15-20 min. aż
drożdże zaczną pracowaćKrok 2Do miski dodajemy
mąkę, szczyptę
soli,
żółtka, wyrośnięte
drożdże, pozostałą ilość letniego
mleka,
cukier, 2 łyżeczki
olejku waniliowego oraz roztopione
masło. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżką. Dłonie smarujemy
olejem (dzięki temu ciasto nie będzie się przyklejać do rąk) i z ciasta formujemy kulę, którą przekładamy do większej miski (z wierzchu możemy ją poprószyć delikatnie
mąką) i pod przykryciem odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 do 1,5 godz. aby ciasto wyrosło – musi podwoić swoja objętość.Krok 3W tym samym czasie do osobnego naczynia dodajemy gotową masę
makową, posiekane drobno
orzechy oraz namoczone i osuszone
rodzynki – wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżka lub mikserem.Krok 4Blat stołu podsypujemy niewielka ilością
mąki i przez chwilę wyrabiamy ciasto, a następnie dzielimy je na 3 równe części. Ciasto należy rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 3 mm. Na placek wykładamy 1/3 masy makowej z
bakaliami i równo rozprowadzamy po całym cieście – od krawędzi ciasta pozostawiamy ok. 2 cm wolnego miejsca. Ciasto zwijamy jak roladę – końce makowca sklejamy i podkładamy pod spód ciasta. Każdy makowiec zwijamy dwukrotnie w papier do pieczenia pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca
między ciastem, a papierem do pieczenia. Makowce układamy miejscem sklejenia do dołu. Odstawiamy na 15 min. w ciepłe miejsce, a następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 190 C i pieczemy przez 35 – 45 min – pieczemy na złoto brązowy kolor.Krok 5Gotowe makowce wyjąc z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Jeszcze ciepłe polać lukrem i posypać kandyzowana skórka
pomarańczy .Autor: Deserek.TVZobacz także:Ciasto Ośnieżone SzczytyCiasto OrzechowiecCiasto
SalcesonSeroMakowiec przepis na Sernik z
MakiemNewsletterZapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy
Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Ciasto Prince
Polo Ciasto Prince
Polo przepis z czekoladowymi...
Dirt
Cake Szybki Deser na... Dirt
Cake przepis na szybki deser...
Napój Imbirowy Napój Imbirowy przepis na rozgrzewający
napój...
Manifest Wiosenny Manifest Wiosenny - naturalne
soki owocowe...
Soti Natural - Zielona
Herbata...
Soti Natural - Zielona
Herbata zamknięta...Tagi – wyszukaj3 bit
alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki
bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia
beza biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie
budyń bułeczki
bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta dietetyczne ciasta świąteczne ciasta wielkanocne
ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto dietetyczne
ciasto drożdżowe ciasto
dyniowe ciasto francuskie ciasto
jogurtowe ciasto kubuś ciasto
marchewkowe ciasto
owocowe ciasto
razowe ciasto
shrek ciasto świąteczne ciasto z
owocami ciasto ze
śliwkami cupcakes cynamonowiec
cytryna czekolada czekoladki deser desery desery
jogurtowe dietetyczne
drinki drożdżowe drożdżówki
dynia dżem frappe
galaretka gofry golden
syrop golden
syrup herbata herbata rozgrzewająca
herbatniki imbir jabłecznik
jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić
lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka
kawa kawa i
herbata kawa latte
kawa mrożona
kawa przepisy
kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle
owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy krem rafaello kremówka latte lemoniada
likier limonka lody lukier makowiec
malibu malina maliny mandarynki marcepan
marchew marchewka mascarpone masło mazurek
melon mięta migdały miód mleko mrożona
kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki
napój napoje napoje chłodzące
napoje rozgrzewające nutella
orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki
pomarańcze poradnik poradniki prince
polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne
rabarbar racuchy rafaello
rodzynki rogale rogaliki semiferddo
serek sernik sernik na zimno serniki shake
śmietana sól sól aromatyzowana
sorbet sos stefanka
syrop syrop czekoladowy syrop waniliowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno
tarta tartaletki tiramisu torcik tort
torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia
wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze
śliwkami żurawina