Wykonanie
Manifest WiosennyManifest Wiosenny - naturalne
soki owocowe i warzywne. Żyj zdrowo i w zgodzie z naturą ! Odrzuć wszystko co sztuczne ! więcej→
Napój ImbirowyNapój Imbirowy przepis na rozgrzewający
napój przygotowany na bazie
imbiru,
miodu i
cytryny.
Napój imbirowy świetnie rozgrzewa i pobudza krążenie więcej→Batoniki, Muffinki,
Ciasteczka,
Czekoladki Bez kategorii Ciasta bez Pieczenia Ciasta i Desery Ciasta na Wielkanoc Ciasta Pieczone - Domowe Wypieki Ciasta Świąteczne Deserek.TV Desery
Jogurtowe Desery na Zimno Desery na zimno
Drinki,
Alkohole,
Likiery Jogurt to Zdrowie
Jogurty Naturalne Jogurty Owocowe Jogurty Owocowe Jogurty Smakowe Koktajle Dietetyczne i Energetyczne Koktajle
Jogurtowe Napoje Napoje Chłodzące
Napoje rozgrzewające Poradniki - Jak Zrobić? Poradniki Video Promocje Przepisy Dietetyczne Sklep Szybkie Przekąski Zdrowa ŻywnośćCiasto Paj z
RabrbaremPoradnik video jak zrobić Ciasto Paj – Film HDKliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie(15 ocena, 3 głosów)Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
CZEKOLADA CIASTO ŚWIĄTECZNE MURZYNEK PIERNIK SZ ARLOTKACiasto Paj to bardzo kruche i delikatne ciasto z
rabarbarem,
jabłkami lub
truskawkami. Im cieńsze ciasto tym smaczniejsze. Najlepiej smakuje z na ciepło z
lodami waniliowymi. Ciasto Paj możemy wykonywać przez cały rok i
rabarbar zastąpić
jabłkami. Ja to ciasto bardzo często wykonuje w miesiącach zimowych i właśnie z
jabłkami . Zapewne znacie różne przepisy na ciasta typu
tarta, ale tego ciasta musicie koniecznie spróbować. Do jego wykonania potrzebne nam będą formy do tary o średnicy ok. 25 cm. – u mnie w domu taka 1 forma starcza na jedna osobęZobacz także: Sernik
Bananowy , Ciasto z
malinami w delikatnej piance,Czas przygotowania: 30 min.Składniki: 1 porcja = 2 formyCiasto
mąka pszenna 2,75 szklankizimne
masło lub
margaryna 225 g1 rozbite
jajko wymieszane w szklance z 1/2 łyżki
octu oraz dopełnione
wodą do 1/2 szklankiNadzienie
rabarbar 4 szklanki1/2 szklanki
cukrusok z cytryny 1 łyżkaszczypta
solicukier waniliowy 1,5 łyżeczki2
jajkamąka ziemniaczana 2 łyżkiforma o średnicy 25 cmCiasto Paj – opis wykonaniaKrok 1Do szklanki dodajemy 1
jajko, 1/2 łyżki stołowej
octu i dolewamy zimno
wodę do 1/2 wysokości szklanki. Widelcem dokładnie roztrzepujemy
jajko z dodanymi składnikami.Krok 2Do miski dodajemy
mąkę,
sól i chłodna
margarynę pokrojoną w kostkę. Wszystkie składniki siekamy nożem lub widelcem lub sprężyna do siekania (zobacz na filmie jak wygląda – bardzo przydatne narzędzie). Całość siekamy tak jak na kruszonkę. Następnie do środka masy wlewamy roztrzepane
jajko z
octem i
wodą – szybko wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na 40 min.Krok 3W tym samym czasie
rabarbar kroimy na kawałki ok. 2-3 cm i dodajemy do dużego garna lub miski i dodajemy
cukier. W szklance rozrabiamy 2
jajka z
cukrem waniliowym, szczyptę
soli i
sok z cytryny – dokładnie całość mieszamy – roztrzepujemy widelcem i wylewamy na
rabarbar. Posypujemy
mąką ziemniaczaną i dokładnie wszystko mieszamy łyżką.Krok 4Ciasto dzielimy na mniejsze części i rozwałkowujemy na grubość ok 1 mm. Następnie ciasto nawijamy na wałek i nakładamy na formę do pieczeni. Ciasto powinno luźno spoczywać na formie – delikatnie wylepiamy
ciastem dno i boki formy. Wystające i zwisające krawędzie ciasta obcinamy nożem. Całe ciasto wraz z
bokiem formy nakłuwamy widelcem – inaczej ciasto w czasie pieczenia popęka i nadzienie wyciekanie.Krok 5Do formy wyłożonej cienkim
ciastem wykładamy część naszej masy rabarbarowej. Dokładnie rozprowadzamy. Pozostały kawałek ciasta rozwałkowujemy na grubość ok. 1 mm i nawijamy na wałek. Przenosimy i przykrywamy formę z nadzieniem. Ciasto powinno delikatnie spoczywać na formie. Delikatnie wyklejamy krawędzie formy i zlepiamy z
ciastem spoczywającym na dnie – wystające kawałki ciasta obcinamy. Ciasto nakłuwamy widelcem aby powstała para w czasie pieczenia nie spowodowała popękania ciasta. Ciasto pieczemy w temp. 180 C na złoty kolor.Autor: Deserek.TV | Google+Zobacz także:Szarlotka bez pieczeniaCiasto
SalcesonDeser Szarlotka w szklanceSzarlotka przepis z kruszonką
NewsletterZapisz się na Deserkowy Newsletter i otrzymaj zniżkę na zakupy
Love Me Green oraz na zakupy w sklepie Stevi-Gold.pl. Poinformuj także znajomych o tej promocji.
Dirt
Cake Szybki Deser na... Dirt
Cake przepis na szybki deser...
Soti Natural - Zielona
Herbata...
Soti Natural - Zielona
Herbata zamknięta...
Drożdżówki z
Makiem Drożdżówki z
makiem przepis na domowe...Tagi – wyszukaj3 bit
alkohole arbuz babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki
bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia
beza biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie
budyń bułeczki
bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia
ciasta drożdżowe ciasta świąteczne ciasta wielkanocne
ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto dietetyczne
ciasto drożdżowe ciasto
dyniowe ciasto francuskie ciasto
jogurtowe ciasto kubuś ciasto
marchewkowe ciasto
owocowe ciasto
shrek ciasto świąteczne ciasto ze
śliwkami cynamonowiec
cytryna czekolada czekoladki deser desery desery
jogurtowe dieta dietetyczne dietetycznie
drinki drożdżowe drożdżówki
dynia frappe
galaretka gofry golden
syrop herbata herbata rozgrzewająca
herbatniki imbir jabłecznik
jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić
lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka
kartofelki marcepanowe
kawa kawa i
herbata kawa latte
kawa mrożona
kawa przepisy keks
kiwi kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle
owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy krem rafaello kremówka latte lemoniada
likier limonka lody lukier makowiec
malibu malina maliny mandarynki marcepan
marchew marchewka mascarpone masło masło orzechowe mazurek
melon mięta migdały miód mleko mrożona
kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki
napoje napoje chłodzące
napoje rozgrzewające nutella
orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki
pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince
polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne
rabarbar racuchy rafaello
rodzynki rogaliki semiferddo
serek sernik sernik na zimno serniki shake smaki świata
śmietana sól sól aromatyzowana
sorbet sos stefanka
syrop syrop piernikowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno szarlotka w szklance
tarta tartaletki tiramisu torcik tort
torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia
wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze
śliwkami żurawina