ßßß Cookit - przepis na Moje menu w Krakowie: Blogger’s Food – Blogerzy Gotują

Moje menu w Krakowie: Blogger’s Food – Blogerzy Gotują

nazwa

Wykonanie

Wszystkich amatorów wegańskiej i bezglutenowej kuchni serdecznie zapraszam do krakowskiej restauracji Spółdzielnia Organic Bar & Take-away, gdzie od soboty, 28 czerwca, do końca lipca można skosztować moich potraw. Przekąski, zupa, dania główne, desery i napój, dla każdego coś dobrego!
To było nie lada wyzwanie! Nie dość, że menu bezglutenowe (z tym bym sobie poradziła) i oczywiście, jak to u mnie, bezcukrowe, bezgotowcowe, bezE-dodatkowe, bezgumoguarowe :), to jeszcze wegańskie. Zazwyczaj gotuję i piekę bez krowiego nabiału lub nawet bez żadnego zwierzęcego mleka czy sera, ale jajka wykorzystuję dość często. Wcale nie jest łatwo je zastąpić i żadne rozgniecione banany, skrobia kukurydziana, zaparzone siemię lniane ani inne cuda nie pomagały… W dodatku menu było tworzone przy permanentnym braku czasu, ale udało się wszystko dopiąć i mam nadzieję, że będzie wam smakowało!
Dań z mojego menu możecie skosztować w Spółdzielni Organic Bar & Take-away przy ul. Meiselsa 11 w Krakowie w ramach projektu Blogger’s Food – Blogerzy Gotują. Będzie tam gościć tylko w lipcu, więc trzeba się spieszyć! Zróbcie sobie miłą wakacyjną wycieczkę :)
A co dokładnie znalazło się w moim menu?
PRZEKĄSKI
Tabbouleh z quinoa
Placuszki cukiniowo-botwinkowe podawane z hummusem
(przepis na placuszki tutaj)
ZUPY
Marokańska harira z tofu i świeżą kolendrą
(przepis tutaj, w Krakowie będzie serwowana nieco zmieniona wersja)
DANIA GŁÓWNE
Zapiekane cukinie z kaszą i warzywami
(przepis tutaj, w Krakowie oczywiście w wersji wegańskiej bez łososia)
Spaghetti z pesto z naci marchewki i słonecznika
Lasagne z nadzieniem szpinakowym i tofu-pomidorowym z wegańskim beszamelem
Wrapy warzywne z sosami
Czerwone warzywne curry z chrupiącym imbirem
DESERY
Jaśminowo-migdałowy pudding ryżowy z truskawkami i miętą
Trójkolorowy „sernik” z nerkowców z borówkami lub jagodami
Muffinki z czerwonymi porzeczkami
NAPOJE
Brzoskwiniowo-morelowe lassi na jogurcie sojowym
Smacznego!
Znajdź na stronie
akcje promocyjne (26)
babeczki i muffinki (8)
chemia w żywności (16)
chwasty, kwiaty, dzikie rośliny (9)
ciasta kruche (12)
ciasta ucierane (30)
ciastka i drobne wypieki (25)
czekolada (7)
dania wegańskie (32)
dania wegetariańskie (36)
konkursy (4)
kremy – puddingi – budynie (2)
książkowe inspiracje (11)
lody i sorbety (2)
makarony/kluski/pierogi (7) na słodko (86) na śniadanie (7)
naleśniki/racuchy/placki (6)
napoje (3)
orientalnie (2)
pasztety/pasty/nadzienia (5)
podstawowe (3)
przekąski i dodatki (3)
ryby i owoce morza (3)
sałatki i surówki (2)
smażone (3)
testy produktów (5)
torty (2)
trufle i inne drobnostki (5)
wypieki (68)
wypieki i desery z warzywami (8) z owocami (33)
zupy (14)
Archiwum
Archiwum
Moja druga książka (premiera 4 . 11.2015 r.)
Moja pierwsza książka (premiera 8 . 10.2014 r.)
Polub profil książki na FB
Tagi
amarantus bez cukru bez glutenu bez jajek bez mleka bez nabiału bez proszku/sody cebula ciastka cynamon cytryna czekolada czosnek gałka muszkatołowa goździki imbir jabłka kakao karob kasza jaglana kozieradka ksylitol kurkuma marchewka migdały miód mąka gryczana mąka kukurydziana mąka migdałowa mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka ziemniaczana olej kokosowy orzechy owoce siemię lniane stewia syrop z agawy tofu truskawki wanilia wegańskie wegetariańskie zupa śliwki
Warto zajrzeć
Food info
Kuchnia Edukacyjna
Kulinarna czytelnia
Źródło:http://nakuchennymprogu.pl/moje-menu-w-krakowie-bloggers-food-blogerzy-gotuja