Wykonanie
Moje przepisy w „Poradniku pozytywnego odchudzania” magazynu Zwierciadło
W najnowszym numerze „Poradnika pozytywnego odchudzania”, wydawanego przez magazyn Zwierciadło, znalazłyśmy się razem z Wandą w gronie pięciu najzdrowszych blogerek kulinarnych :) W materiale znalazły się trzy moje przepisy:
pietruszkowe bułeczki
serowe, wegańskie pierogi oraz wegańskie
trufle jaglane, wraz ze zdjęciem, które przedstawiam także w tym wpisie. Wszystkie przepisy są oczywiście bezglutenowe, bezcukrowe i bez szkodliwych E-dodatków. Materiały zgromadzone w tym wydaniu poradnika są bardzo ciekawe, więc polecam lekturę nie tylko osobom, które chcą się odchudzać. Właściwie to tytuł jest trochę mylący i może zniechęcić do zakupu tych, którzy po prostu interesują się zdrowym odżywianiem, a niekoniecznie odchudzaniem. Przejrzyjcie w kiosku zawartość, może w środku znajdziecie coś dla siebie, oprócz nas :)Więcej informacji o magazynie tutaj .A tak wygląda okładka:
Znajdź na stronieakcje promocyjne (26)babeczki i muffinki (8)chemia w żywności (16)chwasty, kwiaty, dzikie rośliny (9)ciasta kruche (12)ciasta ucierane (30)
ciastka i drobne wypieki (25)
czekolada (7)dania wegańskie (32)dania wegetariańskie (36)konkursy (4)kremy –
puddingi – budynie (2)książkowe inspiracje (11)
lody i
sorbety (2)makarony/kluski/pierogi (7) na słodko (86) na śniadanie (7)naleśniki/racuchy/placki (6)
napoje (3)orientalnie (2)pasztety/pasty/nadzienia (5)podstawowe (3)przekąski i dodatki (3)
ryby i owoce morza (3)sałatki i surówki (2)smażone (3)testy produktów (5)
torty (2)
trufle i inne drobnostki (5)wypieki (68)wypieki i desery z warzywami (8) z
owocami (33)zupy (14)ArchiwumArchiwumMoja druga książka (premiera 4 . 11.2015 r.)
Moja pierwsza książka (premiera 8 . 10.2014 r.)
Polub profil książki na FB
Tagi
amarantus bez
cukru bez glutenu bez
jajek bez
mleka bez
nabiału bez proszku/sody
cebula ciastka cynamon cytryna czekolada czosnek gałka muszkatołowa goździki imbir jabłka kakao karob
kasza jaglana kozieradka ksylitol kurkuma marchewka migdały miód mąka gryczana mąka kukurydziana
mąka migdałowa
mąka orkiszowa
mąka ryżowa mąka ziemniaczana
olej kokosowy orzechy owoce siemię lniane stewia syrop z agawy tofu truskawki wanilia wegańskie wegetariańskie zupa
śliwkiWarto zajrzećFood infoKuchnia EdukacyjnaKulinarna czytelnia