Wykonanie
Mój bezglutenowy wegański mazurek
śliwkowy w marcowym „Przepisie na ogród”!

Kochani! Mój przepis na bezglutenowy wegański mazurek
śliwkowy trafił do rubryki kulinarnej najnowszego numeru „Przepisu na ogród” 🙂 Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto niedługo zacząć planować świąteczne menu 🙂 Przepis na ten mazurek zamieściłam także na moim blogu, gdy piekłam go z okazji Dnia
Matki . Oczywiście znajdziecie go także w naszej książce „Święta bez pszenicy”, obok dziesiątek innych fantastycznych receptur na Wielkanoc: mazurków, bab i babeczek, pasch,
ciastek,
żurków, pasztetów, krokietów,
majonezów,
chlebów itd. Mazurek
śliwkowy to jeden z moich ulubionych (w pierwszej trójce jest
śliwkowy,
czekoladowo-
kardamonowy oraz obłędnie pyszny
amarantusowy). Piekę mazurki nie tylko na Wielkanoc. Takie ciacho idealnie nadaje się jako deser na każdy dzień w roku! W składnikach mazurka
śliwkowego podane jest
czerwone wino, ale z powodzeniem zamiast
alkoholu możecie użyć np. soku z ciemnych
winogron,
śliwkowego albo
czereśniowego. Skusicie się?

Znajdź na stronieakcje promocyjne (29)babeczki i muffinki (8)chemia w żywności (16)chwasty, kwiaty, dzikie rośliny (9)ciasta kruche (12)ciasta ucierane (35)
ciastka i drobne wypieki (25)
czekolada (9)dania wegańskie (32)dania wegetariańskie (36)konkursy (4)kremy –
puddingi – budynie (2)książkowe inspiracje (11)
lody i
sorbety (2)makarony/kluski/pierogi (7) na słodko (91) na śniadanie (7)naleśniki/racuchy/placki (6)
napoje (3)orientalnie (2)pasztety/pasty/nadzienia (5)podstawowe (3)przekąski i dodatki (3)
ryby i owoce morza (3)sałatki i surówki (2)smażone (3)testy produktów (5)
torty (3)
trufle i inne drobnostki (5)wypieki (73)wypieki i desery z warzywami (9) z
owocami (36)zupy (14)ArchiwumArchiwumMoja druga książka (premiera 4 . 11.2015 r.)

Moja pierwsza książka (premiera 8 . 10.2014 r.)

Polub profil książki na FB

Tagi
amarantus bez
cukru bez glutenu bez
jajek bez
mleka bez
nabiału bez proszku/sody
cebula ciastka ciasto
cynamon cytryna czekolada czosnek goździki imbir jabłka kakao karob
kasza jaglana kozieradka ksylitol kurkuma marchewka migdały miód mleko kokosowe mąka gryczana mąka kukurydziana
mąka migdałowa
mąka orkiszowa
mąka ryżowa mąka ziemniaczana
olej kokosowy orzechy owoce siemię lniane stewia syrop z agawy tofu truskawki wanilia wegańskie wegetariańskie zupaWarto zajrzećFood infoKuchnia EdukacyjnaKulinarna czytelnia