Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Sos słodko-kwaśnyAutor ANITA
Czas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia chińskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)
Sos słodko-kwaśny - składniki:3 kg
pomidorów1 kg
cebuli1
papryka czerwona1 puszka
ananasów1 puszka
kukurydzy1/2 łyżki
chili1/2 łyżki
czosnku mielonego2 łyżki
musztardy2 łyżki
papryki słodkiej mielonej1 łyżka
vegety1 łyżka
curry1 łyżka
pieprzu mielonego3 szklanki
cukru1 szklanka
octu2 łyżki
soli2 łyżki
mąki ziemniaczanejSos słodko-kwaśny - sposób przygotowania:
Pomidory obrać ze skórki,
cebulę i
pomidory pokroić, posolić, gotować na wolnym ogniu ok 1 h. następnie dodać pokrojonego
ananasa i pokrojoną
paprykę, pozostałe składniki (oprócz
mąki) gotować około 1/2 h. na koniec rozrobić
mąkę z niewielką ilością
wody i dodać do sosu. zagotować. gorący sos wkładać do słoików. nie pasteryzować. do gotowego sosu można podawać pokrojoną
pierś z kurczaka i
ryż, smaczny jest również do pizzy.1 kg dyni 4 duże
ziemniaki łyżka
masła czubata łyżka
curry kawałek
imbiru papryczka chilli kostka rosołowa 1/2 szklanki
śmietanki (niekoniecznie)
sól cukier Dynię i
ziemniaki obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy
masło, wrzucamy
curry, posiekane
imbir i
paprycSajgonki po mazursku
sprawdzić, czy temperatura jest odpowiednia, wrzucając kawałek placka - powinien zacząć się smażyć od razu. Smażyć po 4 sztuki, żeby temperatura
oleju nie spadła po wrzuceniu za dużej ilości sajgonek. Odsączyć w papierowym ręczniku. Podawać ciepłe z
sosem słodko - kwaśnym z
chili.papieru zaginamy do środka. Następnie całość przecinamy na dwie połówki. Do tego idealnie pasuje
sos słodko - kwaśny . Zobacz więcej przepisów na Rożki z
papieru ryżowego z
mango i
krewetkami Źródło: Miesięcznik Kuchnia Danie główne to iście japoński kontrast tekstur. Idealnie kruche
krewetki smażone wSushi wciąż kusi
zaginamy do środka. Następnie całość przecinamy na dwie połówki. Do tego idealnie pasuje
sos słodko - kwaśny .
Stek z
tuńczyka w
sezamie z
sosem ostrygowo-
sojowym (Dla 3 osób) 1
stek z
tuńczyka (50 dag) 1 łyżka
sezamu (jasnego)
oliwa do smażenia 4 łyżki
sosu ostrygowego 3 łyżki
sosu sojowego 2 łyżki
wody 1Egzotyczne dania z pysznymi
owocami - w sam raz na chłody i niepogodę
, polędwiczek wieprzowych lub
polędwicy wołowej.
Ogórek możesz zastąpić kawałkami
melona lub
awokado. Autor: Aneta Kosiba Nie przestrasz się listy składników. Jest długa, ale samo danie robi się naprawdę ekspresowo. Warzywa w
sosie słodko - kwaśnym z
ananasem 150 g ugotowanego
ryżu jaśminowego 2 łyżki
oleju 2Kebab - nie tylko
mięsoposyp posiekanym
imbirem. Autor: Kurt Scheller Szaszłyki z
mięsa krewetek możesz nadziewać również na łodyżki
trawy cytrynowej, dzięki
czemu nabiorą dodatkowego aromatu. Oprócz
sosu słodko - kwaśnego , pasuje do nich również sos tysiąca wysp. Szaszłyki z
krewetek 30 dag posiekanych
krewetek 1/2 łyżeczkiNa jeden kęs
, ściśle zawijamy i podgrzewamy kilka minut w piekarniku w temp. 200°C. Ciepłe tortille kroimy na cztery części i układamy na talerzu. Idealnym dodatkiem będzie
sos słodko - kwaśny . Składniki: 16 suszonych
śliwek, 8 cienkich plasterków
boczku, listki
tymianku, 1 łyżka
miodu,
sól,
pieprz RozgrzewamyNie mroki, a smaki średniowiecza
czasem jest bardziej słodkawa, a czasem mniej, więc ilość
octu w przepisie jest orientacyjna - można go dodać więcej lub mniej. Del brodo del pesce -
ryba w
sosie słodko - kwaśnym (dla 6 osób) 1 kg
ryby (np.
dorsz,
panga lub tilapia) 4 łyżki
oliwy 4 duże
cebule 1/2 łyżki
migdałów bez skórki 10 dag
rodzynekWięcej o
Sos słodko-kwaśny