ßßß Cookit - przepis na Sos słodko-kwaśny

Sos słodko-kwaśny

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Sos słodko-kwaśny
Autor ANITA
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Region: kuchnia chińska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Sos słodko-kwaśny - składniki:
3 kg pomidorów
1 kg cebuli
1 papryka czerwona
1 puszka ananasów
1 puszka kukurydzy
1/2 łyżki chili
1/2 łyżki czosnku mielonego
2 łyżki musztardy
2 łyżki papryki słodkiej mielonej
1 łyżka vegety
1 łyżka curry
1 łyżka pieprzu mielonego
3 szklanki cukru
1 szklanka octu
2 łyżki soli
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sos słodko-kwaśny - sposób przygotowania: Pomidory obrać ze skórki, cebulę i pomidory pokroić, posolić, gotować na wolnym ogniu ok 1 h. następnie dodać pokrojonego ananasa i pokrojoną paprykę, pozostałe składniki (oprócz mąki) gotować około 1/2 h. na koniec rozrobić mąkę z niewielką ilością wody i dodać do sosu. zagotować. gorący sos wkładać do słoików. nie pasteryzować. do gotowego sosu można podawać pokrojoną pierś z kurczaka i ryż, smaczny jest również do pizzy.
1 kg dyni 4 duże ziemniaki łyżka masła czubata łyżka curry kawałek imbiru papryczka chilli kostka rosołowa 1/2 szklanki śmietanki (niekoniecznie) sól cukier Dynię i ziemniaki obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy curry, posiekane imbir i papryc
Sajgonki po mazursku
sprawdzić, czy temperatura jest odpowiednia, wrzucając kawałek placka - powinien zacząć się smażyć od razu. Smażyć po 4 sztuki, żeby temperatura oleju nie spadła po wrzuceniu za dużej ilości sajgonek. Odsączyć w papierowym ręczniku. Podawać ciepłe z sosem słodko - kwaśnym z chili.
papieru zaginamy do środka. Następnie całość przecinamy na dwie połówki. Do tego idealnie pasuje sos słodko - kwaśny . Zobacz więcej przepisów na Rożki z papieru ryżowego z mango i krewetkami Źródło: Miesięcznik Kuchnia Danie główne to iście japoński kontrast tekstur. Idealnie kruche krewetki smażone w
Sushi wciąż kusi
zaginamy do środka. Następnie całość przecinamy na dwie połówki. Do tego idealnie pasuje sos słodko - kwaśny . Stek z tuńczyka w sezamie z sosem ostrygowo-sojowym (Dla 3 osób) 1 stek z tuńczyka (50 dag) 1 łyżka sezamu (jasnego) oliwa do smażenia 4 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wody 1
Egzotyczne dania z pysznymi owocami - w sam raz na chłody i niepogodę
, polędwiczek wieprzowych lub polędwicy wołowej. Ogórek możesz zastąpić kawałkami melona lub awokado. Autor: Aneta Kosiba Nie przestrasz się listy składników. Jest długa, ale samo danie robi się naprawdę ekspresowo. Warzywa w sosie słodko - kwaśnym z ananasem 150 g ugotowanego ryżu jaśminowego 2 łyżki oleju 2
Kebab - nie tylko mięso
posyp posiekanym imbirem. Autor: Kurt Scheller Szaszłyki z mięsa krewetek możesz nadziewać również na łodyżki trawy cytrynowej, dzięki czemu nabiorą dodatkowego aromatu. Oprócz sosu słodko - kwaśnego , pasuje do nich również sos tysiąca wysp. Szaszłyki z krewetek 30 dag posiekanych krewetek 1/2 łyżeczki
Na jeden kęs
, ściśle zawijamy i podgrzewamy kilka minut w piekarniku w temp. 200°C. Ciepłe tortille kroimy na cztery części i układamy na talerzu. Idealnym dodatkiem będzie sos słodko - kwaśny . Składniki: 16 suszonych śliwek, 8 cienkich plasterków boczku, listki tymianku, 1 łyżka miodu, sól, pieprz Rozgrzewamy
Nie mroki, a smaki średniowiecza
czasem jest bardziej słodkawa, a czasem mniej, więc ilość octu w przepisie jest orientacyjna - można go dodać więcej lub mniej. Del brodo del pesce - ryba w sosie słodko - kwaśnym (dla 6 osób) 1 kg ryby (np. dorsz, panga lub tilapia) 4 łyżki oliwy 4 duże cebule 1/2 łyżki migdałów bez skórki 10 dag rodzynek
Więcej o Sos słodko-kwaśny
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20971250/sos slodko kwasny/p