ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Kinga Rudnicka
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (13 głosów)
Papryka faszerowana - składniki:
8 papryk (najlepsze są małe
podłużne)
1 kg mielonego mięsa (najlepiej cielęciny lub młodej wołowiny
ale może być również każde inne mięso
z indyczym i baranim włącznie)
1/2 szkl. ryżu
2 jajka
1 puszka pomidorów
3 łyżki oleju
natka
sól i pieprz
Papryka faszerowana - sposób przygotowania: Ryż gotujemy na półtwardo, odcedzamy i łączymy z mielonym mięsem. Następnie wbijamy jajka, masę doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, napełniamy farszem.Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Papryki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem, zalewamy pomidorami z puszki, posypujemy natką, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Po mniej więcej 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 st.C. W sumie pieczemy paprykę około godziny.Podajemy na gorąco, ewentualnie polane śmietaną. W ten sam sposób możemy przyrządzić pomidory oraz cukinie, patisony i kabaczki. Te ostatnie należy umyć, obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości około 2 cm, pozbawić nasion i wówczas napełnić farszem. Cukinie natomiast, zwłaszcza te mniejsze, kroimy wzdłuż. Oczywiście można upiec różne warzywa razem.
Papryka faszerowana kurkami i polędwiczką wieprzową [Jakub Kuroń gotuje]
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i morelami
Składniki: papryka podłużna ramiro 8 szt. cebula 1 szt. morele Bakalland 100 g łopatka wieprzowa mielona 300 g kasza jęczmienna mazurska 200 g oscypek 100 g pomidory 1 kg koncentrat pomidorowy 2 łyżki cebula dymka 1 pęczek cząber świeży gałka muszkatołowa cynamon sól pieprz Przygotowanie:
Papryka faszerowana kurkami i polędwiczką wieprzową [Jakub Kuroń gotuje]
.
Pieczona papryka faszerowana bryndzą z chilli i rozmarynem
.
Pieczona papryka faszerowana bryndzą z chilli i rozmarynem
.
Guacamole
jako sos czy dip. Guacamole Miłosne guacamole z awokado i chilli Guacamole I Chiles frios - pieczone papryki faszerowane guacamole
WARZYWA
bakłażan w cieście 9/20brokuły z sezamem 9/19bukiet świeżych sałat, warzyw i kiełków 10/17cottage pie warzywny (zapiekanka) 1/35cukinia z ziołami i serem ricotta 6/47fasola z miodem babci Bronisławy 12/13gołąbki z włoskiej kapusty 6/65groch z kapustą 1/73kalarepka faszerowana 8/40kalarepka glazurowa
Z kozim serem - 7 pysznych pomysłów
oraz jogurty i ponownie miksujemy na gładką masę. Jeżeli zupa będzie za gęsta lub zbyt płynna, dodajemy więcej jogurtu naturalnego lub greckiego. Krem schładzamy w lodówce przez 2 godziny. Podajemy z pokruszonym kozim serem i odrobiną oliwy. Autor: Dorota Biały Marynowana papryka faszerowana kozim
PRZYSTAWKI, PRZEKĄSKI
bajgle z pastą curry i bazyliową 7/60błyskawiczna przystawka na ciepło z sera camembert 5/13 boczek pieczony 4/52carpaccio z gęsi marynowanej z sałatką z rzepy 4/30carpaccio z parmezanem 2/28carpaccio ze świeżego łososia 1/55ceviche z ryby i krewetek - surowa ryba marynowana z krewetkami w sosie z c
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408699/papryka faszerowana/p