Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kinga RudnickaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (13 głosów)
Papryka faszerowana - składniki:8
papryk (najlepsze są małepodłużne)1 kg
mielonego mięsa (najlepiej
cielęciny lub
młodej wołowinyale może być również każde inne
mięsoz indyczym i baranim włącznie)1/2 szkl.
ryżu2
jajka1 puszka
pomidorów3 łyżki
olejunatkasól i
pieprzPapryka faszerowana - sposób przygotowania:
Ryż gotujemy na półtwardo, odcedzamy i łączymy z mielonym
mięsem. Następnie wbijamy
jajka, masę doprawiamy
solą i
pieprzem, mieszamy.
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, napełniamy farszem.Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C.
Papryki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy
olejem, zalewamy
pomidorami z puszki, posypujemy
natką, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Po mniej więcej 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 st.C. W
sumie pieczemy
paprykę około godziny.Podajemy na gorąco, ewentualnie polane
śmietaną. W ten sam sposób możemy przyrządzić
pomidory oraz
cukinie,
patisony i
kabaczki. Te ostatnie należy umyć, obrać ze skóry, pokroić w plastry o grubości około 2 cm, pozbawić nasion i wówczas napełnić farszem.
Cukinie natomiast, zwłaszcza te mniejsze, kroimy wzdłuż. Oczywiście można upiec różne warzywa razem.
Papryka faszerowana
kurkami i polędwiczką wieprzową [Jakub Kuroń gotuje]
Papryka faszerowana
kaszą jęczmienną i
morelami
Składniki:
papryka podłużna ramiro 8 szt.
cebula 1 szt.
morele Bakalland 100 g
łopatka wieprzowa mielona 300 g
kasza jęczmienna mazurska 200 g
oscypek 100 g
pomidory 1 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula dymka 1 pęczek cząber świeży
gałka muszkatołowa cynamon sól pieprz Przygotowanie:
Papryka faszerowana
kurkami i polędwiczką wieprzową [Jakub Kuroń gotuje].Pieczona
papryka faszerowana
bryndzą z
chilli i
rozmarynem.Pieczona
papryka faszerowana
bryndzą z
chilli i
rozmarynem.Guacamole

jako sos czy dip. Guacamole Miłosne guacamole z
awokado i
chilli Guacamole I Chiles frios - pieczone
papryki faszerowane guacamoleWARZYWA
bakłażan w cieście 9/20brokuły z
sezamem 9/19bukiet świeżych
sałat, warzyw i
kiełków 10/17cottage pie warzywny (zapiekanka) 1/35cukinia z
ziołami i
serem ricotta 6/47fasola z
miodem babci Bronisławy 12/13gołąbki z
włoskiej kapusty 6/65groch z
kapustą 1/73kalarepka faszerowana 8/40kalarepka glazurowaZ
kozim serem - 7 pysznych pomysłów

oraz
jogurty i ponownie miksujemy na gładką masę. Jeżeli zupa będzie za gęsta lub zbyt płynna, dodajemy więcej
jogurtu naturalnego lub greckiego. Krem schładzamy w lodówce przez 2 godziny. Podajemy z pokruszonym
kozim serem i odrobiną
oliwy. Autor: Dorota Biały Marynowana
papryka faszerowana kozimPRZYSTAWKI, PRZEKĄSKIbajgle z pastą
curry i
bazyliową 7/60błyskawiczna przystawka na ciepło z
sera camembert 5/13
boczek pieczony 4/52carpaccio z gęsi marynowanej z
sałatką z
rzepy 4/30carpaccio z
parmezanem 2/28carpaccio ze
świeżego łososia 1/55ceviche z
ryby i
krewetek - surowa
ryba marynowana z
krewetkami w sosie z c