Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
papryka różnokolorowa 6 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
dymka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
mięso mielone 800 gramów
jajka 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 3 szklanek
natka pietruszki, pęczek 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Papryki umyć i ściąć wierzchy.
Ostrym nożem usunąć gniazda nasienne.
Bułkę rozmoczyć w zimnej wodzie i wycisnąć.Oczyszczoną
dymkę pokroić w talarki(bez
szczypiorku). Oczyszczoną
cebulę posiekać. Do
mięsa dodać odciśniętą
bułkę,
cebulę i
dymkę, wbić
jajko, dodać koncentrat. Mieszając doprawić do smaku
solą,
pieprzem i słodką mieloną
papryką. wyrobić na jednolitą masę. Przygotowanym farszem napełnić
papryki. Lekko docisnąć.
Papryki przykryć ściętymi wierzchami i ustawić je w natłuszczonej, żaroodpornej formie. Piec ok. 45 minut w 200 stopniach. W połowie czasu pieczenia
papryki podlać gorącym
bulionem. Opłukane, osuszone listki
natki pietruszki posiekać. Gotowe faszerowane
papryki posypać posiekaną
natką i podawać z
białym pieczywem lub
ziemniakami z
wody.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: