ßßß Cookit - przepis na Papryki faszerowane mielonym mięsem

Papryki faszerowane mielonym mięsem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka różnokolorowa 6 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
dymka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
mięso mielone 800 gramów
jajka 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 3 szklanek
natka pietruszki, pęczek 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Papryki umyć i ściąć wierzchy. Ostrym nożem usunąć gniazda nasienne. Bułkę rozmoczyć w zimnej wodzie i wycisnąć.Oczyszczoną dymkę pokroić w talarki(bez szczypiorku). Oczyszczoną cebulę posiekać. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, cebulę i dymkę, wbić jajko, dodać koncentrat. Mieszając doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. wyrobić na jednolitą masę. Przygotowanym farszem napełnić papryki. Lekko docisnąć. Papryki przykryć ściętymi wierzchami i ustawić je w natłuszczonej, żaroodpornej formie. Piec ok. 45 minut w 200 stopniach. W połowie czasu pieczenia papryki podlać gorącym bulionem. Opłukane, osuszone listki natki pietruszki posiekać. Gotowe faszerowane papryki posypać posiekaną natką i podawać z białym pieczywem lub ziemniakami z wody.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5239/Papryki-faszerowane-mielonym-miesem