ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegopapryka różnokolorowa 6 sztukbułka czerstwa 1 sztukdymka 2 sztukcebula 1 sztukmięso mielone 800 gramówjajka 1 sztukkoncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowychbulion warzywny 3 szklaneknatka pietruszki, pęczek 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Papryki umyć i ściąć wierzchy. Ostrym nożem usunąć gniazda nasienne. Bułkę rozmoczyć w zimnej wodzie i wycisnąć.Oczyszczoną dymkę pokroić w talarki(bez szczypiorku). Oczyszczoną cebulę posiekać. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, cebulę i dymkę, wbić jajko, dodać koncentrat. Mieszając doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. wyrobić na jednolitą masę. Przygotowanym farszem napełnić papryki. Lekko docisnąć. Papryki przykryć ściętymi wierzchami i ustawić je w natłuszczonej, żaroodpornej formie. Piec ok. 45 minut w 200 stopniach. W połowie czasu pieczenia papryki podlać gorącym bulionem. Opłukane, osuszone listki natki pietruszki posiekać. Gotowe faszerowane papryki posypać posiekaną natką i podawać z białym pieczywem lub ziemniakami z wody.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: