Wykonanie
Wrzesień to czas obfitości świeżych warzyw. Jednym z moich ulubionych sposobów ich przyrządzania jest faszerowanie. Tym razem nadziałam połówki
papryki mięsem mielonym przygotowanym jak na klopsy.
Paprykę najpierw obsmażyłam na patelni grillowej a po nadzianiu udusiłam w rondlu.kilka kolorowych
paprykok. pół kilo
mięsa mielonegocebulanamoczona
bułkatrochę
bulionusól,
pieprz,
majeranek1
jajkoPapryki rozcięłam na połówki, bo tak mi się lepiej nakłada farsz, posoliłam a po chwili obsmażyłam z obu stron na patelni grillowej.
Mięso podsmażyłam trochę na patelni z pokrojoną w kostkę
cebulą.
Bułkę namoczyłam w
bulionie,
potem dobrze odcisnęłam i rozdrobniłam. Połączyłam z ostudzonym lekko
mięsem, wbiłam
jajko, wymieszałam i doprawiłam.Nałożyłam farszu do połówek
papryk, ułożyłam je ciasno w rondlu, podlałam
bulionem i dusiłam pod przykryciem około 20 minut.Tak nadziane
papryki bardzo nam zasmakowały. Zjedliśmy je z
zieloną salatą i
pomidorami. Smacznego !