Wykonanie
            Wrzesień to czas obfitości świeżych warzyw. Jednym z moich ulubionych sposobów ich przyrządzania jest faszerowanie. Tym razem nadziałam połówki 
papryki mięsem mielonym przygotowanym jak na klopsy. 
Paprykę najpierw obsmażyłam na patelni grillowej a po nadzianiu udusiłam w rondlu.kilka kolorowych 
paprykok. pół kilo 
mięsa mielonegocebulanamoczona 
bułkatrochę 
bulionusól, 
pieprz, 
majeranek1 
jajkoPapryki rozcięłam na połówki, bo tak mi się lepiej nakłada farsz, posoliłam a po chwili obsmażyłam z obu stron na patelni grillowej.
Mięso podsmażyłam trochę na patelni z pokrojoną w kostkę 
cebulą. 
Bułkę namoczyłam w 
bulionie, 
potem dobrze odcisnęłam i rozdrobniłam. Połączyłam z ostudzonym lekko 
mięsem, wbiłam 
jajko, wymieszałam i doprawiłam.Nałożyłam farszu do połówek 
papryk, ułożyłam je ciasno w rondlu, podlałam 
bulionem i dusiłam pod przykryciem około 20 minut.Tak nadziane 
papryki bardzo nam zasmakowały. Zjedliśmy je z 
zieloną salatą i 
pomidorami. Smacznego !
