Wykonanie
Mimo, że nie raz robię kotlety według przepisu mojego taty, ciągle mam wrażenie, że smakują troszkę inaczej niż te zrobione przez tatę. Może się wydawać, że każdy kotlet smakuje tak samo, ale to nieprawda. Wystarczy jeden składnik, by zmienić ich smak. Spróbujcie zrobić te według poniższego przepisu. Jak dla mnie i tak najlepsze są te zrobione przez mojego tatę!Składniki:1 kg
mięsa mielonego1 duża
bułka1
jajko1 średniej wielkości
cebulasól,
pieprz,
majeranekSposób przyrządzenia:
Bułkę należy przez parę minut namoczyć w wodzie, a
potem dokładnie wycisnąć z nadmiaru
wody i dodać do
mięsa.
Cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać
jajko, a następnie doprawić
solą,
pieprzem i
majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie formować kotlety. Jeśli ktoś lubi można je delikatnie obtoczyć w
bułce tartej. Kotlety smażyć na sporej ilości
oleju, na małym ogniu, by zdążyły dojść w środku.