ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogałka muszkatołowa według uznaniadymka 1 sztukolej 3 łyżek stołowychpapryka słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniamusztarda 1 łyżek deserowychmielone mięso 50 dekagramówjajka 2 sztuknatka pietruszki 1 sztukcebula 2 sztukbułka 1 sztukmarchewka 40 dekagramówziemniaki 50 dekagramówWykonanie:Ziemniaki obrać, gotować 20 min w osolonej wodzie. Marchewki obrać, pokroić w plasterki, gotować 5 min w osolonej wodzie. Bułkę namoczyć. Cebule obrać; jedną pokroić w kostkę, drugą na kawałki. Natkę pietruszki opłukać, drobniutko posiekać. Warzywa odcedzić. Mięso zagnieść i bułką, i kostkami cebuli, 2/3 natki, jajkami i musztardą. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Z masy mięsnej uformować małe klopsiki. Olej rozgrzać, smażyć klopsiki 5 min na małym ogniu. Dodać kawałki cebuli, pokrojoną dymkę, ziemniaki i marchewkę, smażyć 10 min. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posypać resztą natki pietruszki.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: