ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 2 kilogramówmięso mielone z indyka 300 gramówcebula 3 sztuknatka pietruszki 1 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowanych 1/3 ziemniaków ugotować w mundurkach, a reszte oczyszczonych ziemniakow zetrzeć na tarce i lekko odcisnąć. Obrane, ugotowane ziemniaki zmielic i wymieszać ze startymi na jednolitą masę. Przyprawić solą.Oczyszczoną jedną cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym w rondlu oleju, dodać mięso i podsmażyć. Oprószyć solą oraz pieprzem, dodać kilka łyżek wody i mieszając, chwilę smażyć.Z ciasta lepić placki 1 cm grubośći i o srednicy ok. 8 cm. Na każdym ułożyć 2 łyżki farszu mięsnego i zlepić, formujac owalne kartacze. Wrzucać je do dużej ilości osolonego wrzątku i gotować 30 minut, odcedzić.Oczyszczone 2 cebule pokroić w krążki, podsmażyć na oleju i wymieszać z kartaczami oraz posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: