ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone mieszane 500 gramówczosnek 2 ząbkimarchewka 2 sztukcebula 1 sztuknatka pietruszki 2 łyżek stołowychbulion mięsny 0,5 szklanekkapusta kiszona ugotowana 250 gramówziemniaki 500 gramówśmietana 1 szklanekjajka 1 sztukser żółty - ostry 4 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ostudzone obrać i pokroić w plastry. Oczyszczona cebule i czosnek posiekać. Oczyszczoną marchewkę pokroić w małą kostkę. czosnek i cebulę zeszklić na oleju, dodać marchewkę i chwilę smażyć. Włożyć mięso i smażyć stale mieszając. Wlać bulion, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, włożyć kapustę, a na nią masę mięsną. Przykryć plastrami ziemniaków. Roztrzepane jajko wymieszać ze śmietaną, startym serem, przyprawić solą, pieprzem oraz gałką (1 łyżeczka) i polać zapiekankę. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: