Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 500 gramów
czosnek 2 ząbki
marchewka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bulion mięsny 0,5 szklanek
kapusta kiszona ugotowana 250 gramów
ziemniaki 500 gramów
śmietana 1 szklanek
jajka 1 sztuk
ser żółty - ostry 4 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ostudzone obrać i pokroić w plastry. Oczyszczona
cebule i
czosnek posiekać. Oczyszczoną
marchewkę pokroić w małą kostkę.
czosnek i
cebulę zeszklić na
oleju, dodać
marchewkę i chwilę smażyć. Włożyć
mięso i smażyć stale mieszając. Wlać
bulion, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Posypać posiekaną
natką pietruszki.Naczynie do zapiekania wysmarować
masłem, włożyć
kapustę, a na nią masę
mięsną. Przykryć plastrami
ziemniaków. Roztrzepane
jajko wymieszać ze
śmietaną,
startym serem, przyprawić
solą,
pieprzem oraz gałką (1 łyżeczka) i polać zapiekankę. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: