ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówmarchewka 2 sztukpor 1 sztukcebula 1 sztukjajka 2 sztukboczek wędzony 300 gramównatka pietruszki według uznaniaśmietana 20 mililitrówolej 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać i pokroić na plasterki. Oczyszczona cebulę pokroić w piórka. Kilka plasterków boczku pokroić w kostkę. Boczek, cebulę oraz oczyszczony, pokrojony por usmażyć na oleju. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, warstwę marchewki, cześć usmażonego pora z cebula i boczkiem.Wymieszać śmietanę z jajkami, doprawić solą oraz pieprzem i polać pierwszą warstwę. Ułożyć następną, każdą polewać śmietaną z jajkami. Na wierzchu ułożyć jeden przy drugim plastry boczku. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: