Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
marchewka 2 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
jajka 2 sztuk
boczek wędzony 300 gramów
natka pietruszki według uznania
śmietana 20 mililitrów
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki i
marchewkę ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać i pokroić na plasterki. Oczyszczona
cebulę pokroić w piórka. Kilka plasterków
boczku pokroić w kostkę.
Boczek,
cebulę oraz oczyszczony, pokrojony
por usmażyć na
oleju. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę
ziemniaków, warstwę
marchewki, cześć usmażonego
pora z
cebula i
boczkiem.Wymieszać
śmietanę z
jajkami, doprawić
solą oraz
pieprzem i polać pierwszą warstwę. Ułożyć następną, każdą polewać
śmietaną z
jajkami. Na wierzchu ułożyć jeden przy drugim plastry
boczku. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: