Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 100 gramów
ziemniaki 100 gramów
por 1 sztuk
boczek wędzony 150 gramów
masło 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
jajka 5 sztuk
mleko 0,5 szklanek
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
tymianek 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić na
oleju razem z pokrojonym w kostkę
boczkiem. Dodać oczyszczone, pokrojone warzywa i smażyć, aż zmiękną, a
boczek się przyrumieni.
Jajka roztrzepać z
mlekiem, dodać
natkę,
tymianek,
sól oraz
pieprze. Każdą natłuszczoną foremkę wypełnić podsmażona
mieszanką warzywna i zalać do 3/4 wysokości masą jajeczna. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach. Upieczone wyjmować z foremek po 10 minutach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: