ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 100 gramówziemniaki 100 gramówpor 1 sztukboczek wędzony 150 gramówmasło 1 łyżek stołowychcebula 1 sztukolej 2 łyżek stołowychjajka 5 sztukmleko 0,5 szklaneknatka pietruszki 2 łyżek stołowychtymianek 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na oleju razem z pokrojonym w kostkę boczkiem. Dodać oczyszczone, pokrojone warzywa i smażyć, aż zmiękną, a boczek się przyrumieni. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać natkę, tymianek, sól oraz pieprze. Każdą natłuszczoną foremkę wypełnić podsmażona mieszanką warzywna i zalać do 3/4 wysokości masą jajeczna. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach. Upieczone wyjmować z foremek po 10 minutach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: