Wykonanie
            Dodatek do obiadu z pysznych, jesiennych warzyw, przygotowanych z 
masłem i 
mlekiem, co sprawia że są wyjątkowo delikatne.


Składniki:5 
marchewek1 
por bez liści1 mała 
cebula2 łyżki 
oleju2 łyżki 
masła1/3 szklanki 
mlekasól, 
pieprz do smakuPrzygotowanie:Umyte i obrane 
marchewki kroję wzdłuż i 
potem na plasterki. 
Pora oczyszczam i także kroję w półplasterki, 
cebulę w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewam 
olej, wrzucam 
marchew i smażę ją pod przykryciem 5-8 minut (aż lekko zmięknie), po czym dodaję 
masło i 
mleko, dorzucam 
pora i 
cebulę, doprawiam 
solą i 
pieprzem i na małym ogniu duszę kilka minut.Przepis autorski.