Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
cebula 1 sztuk
olej według uznania
bulion 5 szklanek
marchewka 1 sztuk
seler 0,25 ząbki
por 1 sztuk
majeranek 1 łyżek stołowych
boczek wędzony 200 gramów
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić na
oleju. Dodać
ziemniaki i chwilę razem smażyć, przełożyć do garnka, zalać gorącym
bulionem. Dodać oczyszczone, pokrojone pozostałe warzywa i gotować 30 minut. Mieszając, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
majerankiem i zmiksować. Drobno pokrojony
boczek usmażyć na patelni oraz dodać do zupy i zagotować. podawać gorącą z grzankami i posypana
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: