ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówcebula 1 sztukolej według uznaniabulion 5 szklanekmarchewka 1 sztukseler 0,25 ząbkipor 1 sztukmajeranek 1 łyżek stołowychboczek wędzony 200 gramównatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki i chwilę razem smażyć, przełożyć do garnka, zalać gorącym bulionem. Dodać oczyszczone, pokrojone pozostałe warzywa i gotować 30 minut. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem i zmiksować. Drobno pokrojony boczek usmażyć na patelni oraz dodać do zupy i zagotować. podawać gorącą z grzankami i posypana natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: