ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukboczek wędzony 6 plastryolej 1 łyżek stołowychmąka 2 szklanekproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychjajka 2 sztukmleko 1 szklanekmasło 120 gramównatka piertruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona cebule drobno posiekać. Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć na oleju. Zdjąć z patelni i osączyć, a na patelni zrumienić cebule i ostudzić.Wymieszać jajka z mlekiem. Do przesianej maki dodać proszek do pieczenia, posiekaną drobno natkę sól i sporo pieprzu. Wlać masę jajeczną i stopione, ostudzone masło, wymieszać na gładkie ciasto dodać boczek i cebulę. Dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto wkładać do otworów w formie do muffinek, wysmarowanych tłuszczem, wypełniając każdy do 3/4 objętości. Piec ok. 25 minut w 210 stopniach. Po upieczeniu pozostawić 5 minut w formie. Delikatnie wyjąć i wystudzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: