Wykonanie
Niezwykle łatwa i szybka w wykonaniu przekąska, gdzie składniki do jej wykonania znajdują się w każdej kuchni. Skutecznie zaspokaja głód mimo swej lekkości. Lecz co najważniejsze świetnie smakuje -
słodycz kukurydzy idealnie komponuje się z mocniejszym smakiem
kukurydzy. Do placuszków możemy tak naprawdę dodać inne składniki jak
papryka czy
pieczarki dzięki
czemu można ją bardzo łatwo urozmaicić.Składniki
- duża
cebula- 2 łyżki
masła- 1 puszka
kukurydzy- 150 ml
mleka- ok. 30 dag
mąki- 1 łyżka drobno posiekanej
natki pietruszki- 4
jajka-
sól,
pieprz-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym
maśle.
Kukurydzę osączyć.
Jajka roztrzepać z
mlekiem i
mąką. Dodać
cebule,
kukurydzę i
natkę pietruszki. Wymieszać. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Porcje ciasta nakładać łyżką na rozgrzany
olej. Smażyć z obu stron na rumiano.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)