Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 500 gramów
boczek wędzony 5 plastry
jajka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
bułka 1 sztuk
przyprawa ziołowa włoska 1,5 łyżek deserowych
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
keczup 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną, drobno posiekaną
cebulę wymieszać z
mięsem, namoczoną, odciśniętą
bułką,
keczupem oraz przyprawą włoską. Dobrze wyrobić, doprawić
papryką,
solą oraz
pieprzem. Z masy uformować wałek, lekko spłaszczyć i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Mięso obłożyć plastrami
boczku i mikrofalować odkryte ok. 18 minut z mocą 700 W. Klops wyjąć z kuchenki, przykryć folią aluminiową i pozostawić na 10 minut. Pokroić na skośne, grube plastry, podawać z
ziemniakami,
buraczkami i
sałatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: