ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone mieszane 500 gramówboczek wędzony 5 plastryjajka 2 sztukcebula 1 sztukbułka 1 sztukprzyprawa ziołowa włoska 1,5 łyżek deserowychpapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniakeczup 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną, drobno posiekaną cebulę wymieszać z mięsem, namoczoną, odciśniętą bułką, keczupem oraz przyprawą włoską. Dobrze wyrobić, doprawić papryką, solą oraz pieprzem. Z masy uformować wałek, lekko spłaszczyć i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Mięso obłożyć plastrami boczku i mikrofalować odkryte ok. 18 minut z mocą 700 W. Klops wyjąć z kuchenki, przykryć folią aluminiową i pozostawić na 10 minut. Pokroić na skośne, grube plastry, podawać z ziemniakami, buraczkami i sałatą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: