ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso wieprzowe 500 gramówjajka 2 sztukbułka czerstwa 1 sztukpapryka 1 sztukboczek wędzony 100 gramówser żółty 100 gramówcebula 1 sztukmąka według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Namoczyć bułkę w wodzie, odcisnąć. Mięso zmielić z bułką, wbić jajka, przyprawić sola i pieprzem, wyrobić na pulchną masę. Paprykę, cebulę, ser i boczek pokroić w paski. Z masy mięsnej formować niewielkie placuszki, na środek każdego nakładać po pasku cebuli, boczku, sera, papryki i zlepiać podłużne zrazy. Obtaczać je w mące i smażyć na rumiano na gorącym oleju. Podawać z ziemniakami piure oraz marchewką z groszkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: