ßßß Cookit - przepis na Zrazy mielone nadziewane

Zrazy mielone nadziewane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
jajka 2 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
papryka 1 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
ser żółty 100 gramów
cebula 1 sztuk
mąka według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Namoczyć bułkę w wodzie, odcisnąć. Mięso zmielić z bułką, wbić jajka, przyprawić sola i pieprzem, wyrobić na pulchną masę. Paprykę, cebulę, ser i boczek pokroić w paski. Z masy mięsnej formować niewielkie placuszki, na środek każdego nakładać po pasku cebuli, boczku, sera, papryki i zlepiać podłużne zrazy. Obtaczać je w mące i smażyć na rumiano na gorącym oleju. Podawać z ziemniakami piure oraz marchewką z groszkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7273/Zrazy-mielone-nadziewane