Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
jajka 2 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
papryka 1 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
ser żółty 100 gramów
cebula 1 sztuk
mąka według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Namoczyć
bułkę w wodzie, odcisnąć.
Mięso zmielić z
bułką, wbić
jajka, przyprawić
sola i
pieprzem, wyrobić na pulchną masę.
Paprykę,
cebulę,
ser i
boczek pokroić w paski. Z masy
mięsnej formować niewielkie placuszki, na środek każdego nakładać po pasku
cebuli,
boczku,
sera,
papryki i zlepiać podłużne zrazy. Obtaczać je w
mące i smażyć na rumiano na gorącym
oleju. Podawać z
ziemniakami piure oraz
marchewką z
groszkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: