Wykonanie
O wartościach odżywczych ryb chyba nie muszę mówić. Tym razem przedstawiam niecodzienny sposób na racuszki.
Składniki: 15 dag
ryby smażonej lub gotowanej (dowolnej) 15
mąki 1/3 szklanki
mleka 2
jaja 1
cebula 1
papryka świeża lub marynowana 1 ząbek
czosnku 5 dag
sera żółtego
Sól
Pieprz
Olej do smażeniaWykonanie:Z
mąki,
mleka i
żółtek przygotować ciasto.
Cebulę i
paprykę bardzo drobno posiekać, a
czosnek rozetrzeć z
solą.
Rybę udusić widelcem, połączyć z resztą składników i przyprawić do smaku. Do masy dodać sztywno ubitą pianę i wszystko razem dokładnie wymieszać. Rozgrzać
olej na patelni, smażyć racuszki
rybne i jeszcze ciepłe posypać
żółtym serem.