ßßß Cookit - przepis na Krokiety z farszem szpinakowo-serowo-jajecznym

Krokiety z farszem szpinakowo-serowo-jajecznym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
8-10 usmażonych naleśników
250-300 g mrożonego szpinaku
10 dag żółtego sera
5 ugotowanych na twardo jajek
1 cebula
2 łyżeczki czosnku w proszku
2 łyżki oleju
sól i pieprz
Ponadto:
1 szklanka mleka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia krokietów
Mrożony szpinak lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Mrożony szpinak................................................................................
Do szpianku dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażym do momentu zeszklenia się cebuli.
Z cebulą.......................................................................................
Do podsmażonego szpinaku i cebuli dodajemy sproszkowany czosnek.
Z czosnkiem w proszku........................................................................
Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem.
Miksowanie...........................................................................
Do szpinakowej masy dodajemy pokrojone w drobną kostkę ugotowane jajka i starty na drobnych oczkach żółty ser.
Składniki na farsz.............................................................................
Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farsz..................................................................
Przygotowany farsz nakładamy na każdy naleśnik, rozsmarowujemy po całym placku i zwijamy w krokiety tak jak na zdjęciach poniżej.
Nakładanie farszu.............................................................................
Zwijanie krokietów..................................................................................
Zwjanie krokietów ..........................................
Zwinięte w krokiety...................................................
Zwinięte naleśniki z nadzieniem obmaczamy w mleku.
W mleku....................................................................................
A następnie obtaczamy w bułce tartej.
W bułce tartej.................................................................................
Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoto-brązowy kolor.
Smażenie z jednej strony..................................................................
I z drugiej strony..........................................................................
Gotowe krokiety przekładamy na talerz i odrazu podajemy. Smacznego !!!
Krokiety z farszem szpinakowo-serowo-jejecznym...............................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/09/Krokiety-z-farszem-szpinakowo-serowo-jajecznym.html