Wykonanie
Składniki:8-10 usmażonych naleśników250-300 g
mrożonego szpinaku10 dag
żółtego sera5 ugotowanych na twardo
jajek1
cebula2 łyżeczki
czosnku w proszku2 łyżki
olejusól i
pieprzPonadto:1 szklanka
mlekabułka tarta do panierowania
olej do smażenia krokietów
Mrożony szpinak lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Mrożony szpinak................................................................................Do
szpianku dodajemy pokrojoną w kostkę
cebulę i dalej smażym do momentu zeszklenia się
cebuli.

Z
cebulą.......................................................................................Do podsmażonego
szpinaku i
cebuli dodajemy sproszkowany
czosnek.

Z
czosnkiem w proszku........................................................................Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem.

Miksowanie...........................................................................Do szpinakowej masy dodajemy pokrojone w drobną kostkę ugotowane
jajka i starty na drobnych oczkach
żółty ser.

Składniki na farsz.............................................................................Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.

Farsz..................................................................Przygotowany farsz nakładamy na każdy naleśnik, rozsmarowujemy po całym placku i zwijamy w krokiety tak jak na zdjęciach poniżej.

Nakładanie farszu.............................................................................

Zwijanie krokietów..................................................................................

Zwjanie krokietów ..........................................

Zwinięte w krokiety...................................................Zwinięte naleśniki z nadzieniem obmaczamy w
mleku.

W
mleku....................................................................................A następnie obtaczamy w
bułce tartej.

W
bułce tartej.................................................................................Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoto-brązowy kolor.

Smażenie z jednej strony..................................................................

I z drugiej strony..........................................................................Gotowe krokiety przekładamy na talerz i odrazu podajemy. Smacznego !!!

Krokiety z farszem
szpinakowo-
serowo-jejecznym...............................