ßßß Cookit - przepis na Sola w serowej panierce

Sola w serowej panierce

nazwa

Wykonanie

26 listopada 2014
Składniki:
0,5 kg. filetów z Soli
200g.wyrazistego sera żółtego w kawałku
1 szklanka bułki tartej
2 jajka
4 łyżki mleka
sól , pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Rybę umyć , osuszyć, jeśli mrożona uprzednio rozmrozić w mleku.
Filety oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach , wymieszać z bułką tartą.
Jajka roztrzepać z mlekiem.
Każdy kawałek ryby maczać najpierw w jajkach a następnie dokładnie obtoczyć w serowej panierce.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć filety na rumiano z obu stron.
Usmażone filety odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Podawać z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego
Post navigation
← Gołąbki z kapusty pekińskiej z mięsem mielonym , soczewicą i ryżem przykryte gęstym sosem pomidorowym w którym się piekły. Są syte i bardzo smaczne.
Nototenia jest małą słodkowodną rybą. Jej mięso jest delikatne o cennych walorach smakowy. Posiada mały szkielet który łatwo odchodzi od mięsa po otworzeniu ryby , inne ości zdarzają się sporadycznie :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/sola-jest-jedna-z-moich-ulubionych-ryb-ma-delikatne-biale-mieso-w-chrupiacej-serowej-panierce-smakuje-wysmienicie