ßßß Cookit - przepis na Kotlet schabowy pod serową pierzynką

Kotlet schabowy pod serową pierzynką

nazwa

Wykonanie

Składniki:
4 plastry schab u
4 grubsze plastry sera żółtego (np. goudy)
jajk o
mleko
bułka tarta
olej
sól, pieprz
Sposób przyg o towania :
1. Kotlety rozbijamy cienko, oprószamy pieprzem i solą.
2. Kotlery panierujemy najpierw w mące, następ nie w jajku rozmieszanym z odrobiną mleka, a na końcu w bułce tartej.
3. Kotle ty smażymy na rozgrzanym oleju.
4. Kiedy jedna strona się us maży, przekładamy na drugą, a na wierzch kładziemy plasterek sera i patelnię przykrywamy pokrywką, aby ser się rozpuścił.
5. Podajemy na ciepło.
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/11/kotlet-schabowy-pod-serowa-pierzynka.html