Wykonanie
Są takie dni, kiedy B gotuje obiad. Rzadko. I jak już coś robi to jest to kotlet
schabowy lub spaghetti (nie mówiąc o jajecznicy, ale jak sam powiedział „jajecznicy się nie gotuje tylko robi” ;)I nadszedł ten dzień. Dzień kotleta
schabowego.ps.Dodatki ja robiłam. Nie można
mieć wszystkiego ;)Składniki:5 kotletów
schabowych2
jajka0,5 szklanki
mlekabułka tartapieprzsólolej do smażenia
masło do smażeniakotlety rozbij (najwygodniej jest przez folię – mniejszy bałagan ;)
jajka wymieszaj z
mlekiem w głębokim talerzu, dodaj
sól i
pieprzrozbite kotlety wsadź do mieszaniny
mleczno-jajecznej na kilka minutprzygotuj „taśmę produkcyjną” – patelnia z tłuszczem na gaz (tyle, żeby dno patelni było całe przykryte), obok talerz z
bułką tartą, następnie talerz z kotletami w
jajku jak tłuszcz będzie rozgrzany obtaczaj po kolei kotlety w
bułce tartej i smaż na średnim ogniu aż będą rumiane z obu stron (po ok 2-3 minuty na stronie)Smacznego! :)