ßßß


Każdego kotleta porządnie rozklepać, przyprawić solą i pieprzem.
Masło wymieszać z natką, solą i pieprzem.
Na każdym kotlecie rozsmarować z jednej strony odpowiednią ilość masła.
Zwinąć kotlety w rulonik według zdjęć zamieszczonych poniżej.

Na patelni rozgrzać klarowane masło.
Piekarnik zagrzać do temperatury 180°C. Przygotować dwa talerze głębokie. W jednym wymieszać jajko z mlekiem, na drugi wsypać bułkę tartą.
Schabowe roladki najpierw zamaczać w jajku, potem obtoczyć w bułce.
Usmażyć wszystkie kotlety, aż będą całe rumiane.

Przełożyć je do żaroodpornego naczynia i wstawić na 30 minut do piekarnika.

W tym czasie ugotować ziemniaki. Roladki podawać z kiszonymi ogórkami lub innym ulubionym dodatkiem.
Smacznego!