ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoryż 200 gramówpapryka kolorowa 2 sztukkotlety wieprzowe 4 sztukbekon, plastry 40 gramówcebula 2 sztukpomidory 3 sztukkeczup 4 łyżek stołowychogórki konserwowe 2 sztukolej 5 łyżek stołowychmiód płynny 1 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychplasterki cytryny według uznanianatka pietruszki według uznaniachili według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ryż ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Oczyszczone papryki pokroić na duże kawałki. Umyte, osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Na szpilki do szaszłyków nadziewać na przemian mięso, kawałki papryki i plasterki bekonu.Sos do szaszłyków: oczyszczoną cebulę drobno posiekać. Pomidory i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z keczupem, miodem i 2 łyżkami oleju. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Pozostały olej rozgrzać na patelni i smażyć na nim szaszłyki 10 minut ze wszystkich stron na średnim ogniu. Oprószyć solą, pieprzem i szczyptą chili. Przełożyć z ryżem na 4 talerze, polać sosem. Gotowe danie udekorować plasterkami cytryny i listkami natki. Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: