Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 200 gramów
papryka kolorowa 2 sztukkotlety wieprzowe 4 sztuk
bekon, plastry 40 gramów
cebula 2 sztuk
pomidory 3 sztuk
keczup 4 łyżek stołowych
ogórki konserwowe 2 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
miód płynny 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowychplasterki
cytryny według uznania
natka pietruszki według uznania
chili według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ryż ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Oczyszczone
papryki pokroić na duże kawałki. Umyte, osuszone
mięso pokroić w grubą kostkę. Na
szpilki do szaszłyków nadziewać na przemian
mięso, kawałki
papryki i plasterki
bekonu.Sos do szaszłyków: oczyszczoną
cebulę drobno posiekać.
Pomidory i
ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z
keczupem,
miodem i 2 łyżkami
oleju. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny.Pozostały
olej rozgrzać na patelni i smażyć na nim szaszłyki 10 minut ze wszystkich stron na średnim ogniu. Oprószyć
solą,
pieprzem i szczyptą
chili. Przełożyć z
ryżem na 4 talerze, polać sosem. Gotowe danie udekorować plasterkami
cytryny i listkami
natki. Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: