Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 400 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
papryka kolorowa 4 sztuk
marchewka 2 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
bulion 2 kostekpasta paprykowa 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
papryka mielona słodka i ostra według uznania
tymianek według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę, oprószyć
solą oraz
pieprzem i skropić
sokiem z cytryny, włożyć pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Oczyszczona
cebule i
czosnek posiekać. Oczyszczone
papryki i
chili pokroić na paseczki, a oczyszczona
marchewkę pokroić w kostkę. Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić na cząstki.
Olej podgrzać w dużym garnku i podsmażyć
mięso z
cebulą,
czosnkiem,
papryką i
marchewką. Oprószyć mielona
papryką i
tymiankiem. Wlać 1,2 litra wrzątku, dodać
pomidory, w kruszyć kostki
bulionowe. Doprawić pasta
paprykową,
pieprzem oraz
solą. Gotować na wolnym ogniu ok. 50 minut. Podawać posypaną posiekana
natką.Uwagi:Zupa ma
mieć smak pikantny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: