ßßß Cookit - przepis na Zupa paprykowa z kurczakiem

Zupa paprykowa z kurczakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 400 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
papryka kolorowa 4 sztuk
marchewka 2 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
bulion 2 kostek
pasta paprykowa 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
papryka mielona słodka i ostra według uznania
tymianek według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny, włożyć pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Oczyszczona cebule i czosnek posiekać. Oczyszczone papryki i chili pokroić na paseczki, a oczyszczona marchewkę pokroić w kostkę. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Olej podgrzać w dużym garnku i podsmażyć mięso z cebulą, czosnkiem, papryką i marchewką. Oprószyć mielona papryką i tymiankiem. Wlać 1,2 litra wrzątku, dodać pomidory, w kruszyć kostki bulionowe. Doprawić pasta paprykową, pieprzem oraz solą. Gotować na wolnym ogniu ok. 50 minut. Podawać posypaną posiekana natką.
Uwagi:
Zupa ma mieć smak pikantny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9704/Zupa-paprykowa-z-kurczakiem