Wykonanie
Podaję dziś przepis na sos do
mięs ,
ryby, który powstał z potrzeby chwili. Jest bardzo smaczny, a połączenie
marchewki,
papryki,
czosnku okazało się całkiem ciekawe.
SKŁADNIKI:2
marchewki1 duża
papryka2
pomidory3 ząbki dużego
czosnku1
cebulapół łyżki
olejusól pieprz do smakuWYKONANIE:
Cebulę kroimy w kostkę i chwilę podduszamy na
oleju. Dodajemy
marchewkę startą na dużych oczkach,
paprykę oczyszczoną i pokrojoną w kawałki, oraz
pomidory pokrojone w dużą kostkę. Podlewamy
wodą. Nakrywamy i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.
Marchewka nie zmięknie tak, jak
papryka, ale nie musi, bowiem i tak wszystko zblendujemy. Pod koniec dodajemy wyciśnięty przez praskę
czosnek. Wszystko, jak wspomniałam blendujemy, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Podajemy do
mięs, ryb.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.