ßßß Cookit - przepis na Tak przygotowane serduszka serwowała mama odkąd sięgnę pamięcią. Do tej pory często goszczą w domu rodzinny. Nie każdy za nimi przepada ja uwielbiam. Smakują za równo z pieczywem jak i gotowanymi ziemniakami.

Tak przygotowane serduszka serwowała mama odkąd sięgnę pamięcią. Do tej pory często goszczą w domu rodzinny. Nie każdy za nimi przepada ja uwielbiam. Smakują za równo z pieczywem jak i gotowanymi ziemniakami.

nazwa

Wykonanie

20 lutego 2015
Składniki:
(Na 2 porcję)
200g. serduszek drobiowych
1 duża marchew
1 duża cebula
olej roślinny do smażenia
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
sól , pieprz
Przygotowanie:
Serduszka umyć , osuszyć ew. oczyścić.
Każde przekroić na pół.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju , smażyć serduszka do odparowania płynów.
Warzywa obrać , cebulę posiekać drobno , marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Dodać warzywa do mięsa , smażyć do ich miękkości co chwila mieszając.
Wyłączyć gaz , dodać przyprawy , wymieszać.
(Ważne by nie solić w trakcie smażenia ponieważ serduszka stwardnieją)
Smacznego
Post navigation
← Kolorowe ciasto które zacheca swym wyglądem i smakiem.Jest lekko wilgotne a zarazem puszyste i lekko słodkie. Masy idealnie ze sobą współgrają.
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/tak-przygotowane-serduszka-serwowala-mama-odkad-siegne-pamiecia-do-tej-pory-czesto-goszcza-w-domu-rodzinny-nie-kazdy-za-nimi-przepada-ja-uwielbiam-smakuja-za-rowno-z-pieczywem-jak-i-gotowanymi-ziem