Wykonanie
Jak mam
paprykę to nigdy nie zastanawiam się co mam ugotować . Po prostu biorę ją w rękę ..... i dalej samo jakoś robi się . Dzisiaj to samo , nie miałam żadnego warzywa do obiadu ,tylko kilka
czerwonych papryk i
cebulki . Co można z tym zrobić? W pierwszej chwili chciałam ją pokroić w paski ,posolić i już , tak na surowo . Kroje i kroje i tak mi czerwono przed oczami , no choć kropka zielonego by się przydała. Przeszukałam całą torbe z
papryką i nic ... żadnej zielonej. Z tarasu weszła moja mała wnuczka i przyniosła mi zielonego
pomidora ( ja mam w doniczkach
pomidory na tarasie, zamiast kwiatów.) Dlaczego nie , chciałam zielone to mam
Niestety
pomidory przyjęły kolor
papryki i dalej jest czerwonoSkładniki na 4 porcje4
papryki1
cebulaolej do smażenia
sól,
pieprzWykonanie
Paprykę i
cebule pokroić w paski ,
pomidora na połówki plasterków . Na rozgrzanym
oleju smażę
cebule i
paprykę , odrobinę
daje soli aby prędzej zmiękły i sok puściły. Zmniejszam gaz i dodaje
pomidory , Na małym ogniu smaze wszystko razem jeszcze ok, 10 minut ,cały czas mieszam , No koniec dosalam ( mozna dodać
sosu sojowego zamiast
soli) i odrobina
pieprzu też się przyda . To wszystko ŻYCZĘ SMACZNEGO