ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocytryna 2 sztuktosty pszenne czerstwe 2 sztukcebula 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychjagnięcina 0,5 kilogramównatka pietruszki 2 łyżek stołowychjajka 1 sztukpapryka mielona 1 łyżek deserowychkumin 0 , 25 łyżek deserowychCynamon 0,25 łyżek deserowychkurkuma 0,25 łyżek deserowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane, sparzone cytryny osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Namoczone w wodzie tosty odcisnąć. Oczyszczone, posiekane cebule zeszklić na maśle. Posiekane mięso wymieszać z chlebem. cebulą, posiekana natką, skórką i sokiem z cytryny. Wbić jajko, dodać przyprawy, wymieszać i wyrobić masę. Z masy uformować 16 dość krótkich wałeczków, smażyć na gorącym oleju ok. 10 minut, ze wszystkich stron. Nadziać na szpadki lub patyczki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TureckaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: