Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cytryna 2 sztuktosty pszenne czerstwe 2 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
jagnięcina 0,5 kilogramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
papryka mielona 1 łyżek deserowychkumin 0 , 25 łyżek deserowych
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
kurkuma 0,25 łyżek deserowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane, sparzone
cytryny osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Namoczone w wodzie tosty odcisnąć. Oczyszczone, posiekane
cebule zeszklić na
maśle. Posiekane
mięso wymieszać z
chlebem.
cebulą, posiekana
natką, skórką i
sokiem z cytryny. Wbić
jajko, dodać
przyprawy, wymieszać i wyrobić masę. Z masy uformować 16 dość krótkich wałeczków, smażyć na gorącym
oleju ok. 10 minut, ze wszystkich stron. Nadziać na szpadki lub patyczki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TureckaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: