ßßß Cookit - przepis na Kotlety tureckie

Kotlety tureckie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cytryna 2 sztuk
tosty pszenne czerstwe 2 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
jagnięcina 0,5 kilogramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
papryka mielona 1 łyżek deserowych
kumin 0 , 25 łyżek deserowych
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
kurkuma 0,25 łyżek deserowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane, sparzone cytryny osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Namoczone w wodzie tosty odcisnąć. Oczyszczone, posiekane cebule zeszklić na maśle. Posiekane mięso wymieszać z chlebem. cebulą, posiekana natką, skórką i sokiem z cytryny. Wbić jajko, dodać przyprawy, wymieszać i wyrobić masę. Z masy uformować 16 dość krótkich wałeczków, smażyć na gorącym oleju ok. 10 minut, ze wszystkich stron. Nadziać na szpadki lub patyczki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Turecka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12063/Kotlety-tureckie