Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby 350 gramów
jajka 4 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
masło 1,5 łyżek stołowych
mleko 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
rzeżucha według uznania
papryka marynowana 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną
cebulę smażyć na
oleju razem z oczyszczonymi, pokrojonymi w paseczki
grzybami. Dodać pokrojoną
paprykę i część posiekanej
zieleniny, mieszając, doprawić
solą oraz
pieprzem i przełożyć na talerz, patelnię wytrzeć ręcznikiem papierowym. Zmiksowane z
mlekiem jajka, posolić i wylać na rozgrzane na patelni
masło, rozprowadzić po powierzchni patelni. Na wierzchu rozłożyć
grzyby, mieszając widelcem, smażyć na małym ogniu, aż masa jajeczna się zetnie. Wtedy złożyć omlet na pół, zsunąć na ciepły talerz, posypać pozostałą
zieleniną i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: