Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
papryka marynowana 0,5 sztuk
rzeżucha według uznania
natka pietruszki według uznania
olej 2 łyżek stołowych
masło sklarowane 1,5 łyżek stołowych
mleko 2 łyżek stołowych
cebula mała 1 sztukboczniaki 350 gramów
jajka 4 sztukWykonanie:Umyte, osuszone boczniaki pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczoną
cebulę pokroić w drobną kostkę i razem z
grzybami usmażyć na rozgrzanym
oleju. Dodać pokrojoną w zapałkę
paprykę i część posiekanej
zieleniny, mieszając przyprawić do smaku
solą oraz
pieprzem, przełożyć na talerz.Posolone, zmiksowane
jajka z
mlekiem wylać na rozgrzane na patelni
masło, równomiernie rozprowadzić po dnie. Na wierzchu równą warstwą ułożyć boczniaki z talerza, delikatnie wymieszać widelcem i smażyć na małym ogniu, aż masa jajeczna się zetnie. Wtedy złożyć omlet na pół, zsunąć na ogrzany talerz, posypać pozostałą
zieleniną i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-11boczniaki po usmażeniu w smaku przypominają kotlet
schabowy bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: