ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopieprz według uznaniasól według uznaniapapryka marynowana 0,5 sztukrzeżucha według uznanianatka pietruszki według uznaniaolej 2 łyżek stołowychmasło sklarowane 1,5 łyżek stołowychmleko 2 łyżek stołowychcebula mała 1 sztukboczniaki 350 gramówjajka 4 sztukWykonanie:Umyte, osuszone boczniaki pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę i razem z grzybami usmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną w zapałkę paprykę i część posiekanej zieleniny, mieszając przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, przełożyć na talerz.Posolone, zmiksowane jajka z mlekiem wylać na rozgrzane na patelni masło, równomiernie rozprowadzić po dnie. Na wierzchu równą warstwą ułożyć boczniaki z talerza, delikatnie wymieszać widelcem i smażyć na małym ogniu, aż masa jajeczna się zetnie. Wtedy złożyć omlet na pół, zsunąć na ogrzany talerz, posypać pozostałą zieleniną i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z RybKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-11boczniaki po usmażeniu w smaku przypominają kotlet schabowy bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: