Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
masło 40 gramów
cebula 1 sztuk
kajzerka 3 sztuk
mleko 0.5 szklanek
jajka 2 sztuk
bulion według uznania
bułka tarta 70 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Grzyby drobno pokroić i wraz z podsmażoną uprzednio
cebulą udusić na
maśle. Gdy większość płynu wyparuje, dodać namoczone w
mleku bułki, 1
jajko,
sól,
pieprz i posiekaną zieloną
pietruszkę. Gdyby masa była zbyt gęsta, dodać trochę
tartej bułki. Zmoczonymi zimną
wodą rękami uformować wałek i posmarować go
jajkiem. Do formy z rozgrzanym
olejem włożyć klops, polać
bulionem i piec aż będzie chrupiący.Uwagi:
Grzyby: gołąbki, gąski,
kurki i
borowiki.
Kajzerka powinna być czerstwa.Kotlety weg.Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: