ßßß Cookit - przepis na Klops z grzybów

Klops z grzybów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
masło 40 gramów
cebula 1 sztuk
kajzerka 3 sztuk
mleko 0.5 szklanek
jajka 2 sztuk
bulion według uznania
bułka tarta 70 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Grzyby drobno pokroić i wraz z podsmażoną uprzednio cebulą udusić na maśle. Gdy większość płynu wyparuje, dodać namoczone w mleku bułki, 1 jajko, sól, pieprz i posiekaną zieloną pietruszkę. Gdyby masa była zbyt gęsta, dodać trochę tartej bułki. Zmoczonymi zimną wodą rękami uformować wałek i posmarować go jajkiem. Do formy z rozgrzanym olejem włożyć klops, polać bulionem i piec aż będzie chrupiący.
Uwagi:
Grzyby: gołąbki, gąski, kurki i borowiki.
Kajzerka powinna być czerstwa.
Kotlety weg.
Potrawy z Grzybów
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/537/Klops-z-grzybow