ßßß
 
            
         Już od dawna miałam wielką ochotę na kotlety z jajek. Poszperałam w przepisach i znalazłam przepis na idealne jak dla mnie kotleciki. Delikatne z chrupiącą panierką, a co najważniejsze - nie rozlatują się podczas smażenia. Takie kotleciki, to smaczna propozycja na obiad. Polecam.Przepis na 12 małych kotlecików:9 jajek1 średnia cebula1 czerstwa kajzerka1 szklanka mleka2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki1 łyżka masłabułka tarta do panierowaniasól, pieprzolejOsiem jajek gotujemy na twardo i studzimy, a gdy będą zimne, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni roztapiamy masło i smażymy cebulę, aż się zeszkli. W mleku moczymy bułkę i dokładnie odciskamy. Pokrojone jajka, odciśniętą bułkę oraz podsmażoną cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Następnie wbijamy 1 surowe jajko, dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Masę jajeczną wstawiamy na około pół godziny do lodówki, żeby masa trochę stężała. Po upływie czasu, z masy formujemy małe, owalne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron, tak długo, aż będą rumiane.Smacznego!
Już od dawna miałam wielką ochotę na kotlety z jajek. Poszperałam w przepisach i znalazłam przepis na idealne jak dla mnie kotleciki. Delikatne z chrupiącą panierką, a co najważniejsze - nie rozlatują się podczas smażenia. Takie kotleciki, to smaczna propozycja na obiad. Polecam.Przepis na 12 małych kotlecików:9 jajek1 średnia cebula1 czerstwa kajzerka1 szklanka mleka2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki1 łyżka masłabułka tarta do panierowaniasól, pieprzolejOsiem jajek gotujemy na twardo i studzimy, a gdy będą zimne, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni roztapiamy masło i smażymy cebulę, aż się zeszkli. W mleku moczymy bułkę i dokładnie odciskamy. Pokrojone jajka, odciśniętą bułkę oraz podsmażoną cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Następnie wbijamy 1 surowe jajko, dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Masę jajeczną wstawiamy na około pół godziny do lodówki, żeby masa trochę stężała. Po upływie czasu, z masy formujemy małe, owalne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron, tak długo, aż będą rumiane.Smacznego!
