ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso cielęce 700 gramówcebula 1 sztukjajka 2 sztukorzechy włoskie 0,5 szklanekmasło 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 4 łyżek stołowychcytryna 4 plastrypieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Zmielone mięso wymieszać ze startą cebulą oraz jajkami, utrzeć drewniana pałka. Masę podzielić na 4 równe części. Z każdej uformować na zwilżonej wodą deseczce płaski prostokąt, posypać go posiekanymi orzechami i zrolować. Kotlety ułożyć w formie wysmarowanej masłem i upiec na zloty kolor - ok. 20 minut w 200 stopniach. Przed podaniem posypać posiekaną natką i udekorować plasterkami cytryny. Podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą lub cykorią.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: