Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso cielęce 700 gramów
cebula 1 sztuk
jajka 2 sztuk
orzechy włoskie 0,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
cytryna 4 plastry
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zmielone
mięso wymieszać ze startą
cebulą oraz
jajkami, utrzeć drewniana pałka. Masę podzielić na 4 równe części. Z każdej uformować na zwilżonej
wodą deseczce płaski prostokąt, posypać go posiekanymi
orzechami i zrolować. Kotlety ułożyć w formie wysmarowanej
masłem i upiec na zloty kolor - ok. 20 minut w 200 stopniach. Przed podaniem posypać posiekaną
natką i udekorować plasterkami
cytryny. Podawać z frytkami, pieczonymi
ziemniakami i
zieloną sałatą lub
cykorią.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: