ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso jagniece 1 kilogramówcebula 2 sztukjajka 2 sztukmigdały bez skórki, posiekane 6 łyżek stołowychmasło 3 szklanekkolendra posiekana 1 łyżek stołowychcytryna 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mieso zemleć 3 razy. Jajka roztrzepać w misce, dodać starte cebule, połaczyć z miesem, doprawić solą oraz pieprzem, dobrze wymieszać. Wyrabiać rękoma 5 minut.Z mięsa uformować 6 płaskich prostokątów, każdy posypać migdałami. Zwinąć w roladę, a następnie uformować na kształt krokiecików, układać w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, posmarować stopionym masłem i pokropić kilkoma łyżkami wody. Kofta piec 45 minut w 180 stopniach. Przełożyć na półmisek, posypać kolendrą i przykryć kawałkami cytryny. Podawać z ryżem.Uwagi:Mięso jagnięce można zastąpić mięsem wołowym.Migdały można zastąpić orzechami włoskimi.Jest to potrawa arabska.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: