Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso jagniece 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
jajka 2 sztuk
migdały bez skórki, posiekane 6 łyżek stołowych
masło 3 szklanek
kolendra posiekana 1 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mieso zemleć 3
razy.
Jajka roztrzepać w misce, dodać starte
cebule, połaczyć z
miesem, doprawić
solą oraz
pieprzem, dobrze wymieszać. Wyrabiać rękoma 5 minut.Z
mięsa uformować 6 płaskich prostokątów, każdy posypać
migdałami. Zwinąć w roladę, a następnie uformować na kształt krokiecików, układać w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, posmarować stopionym
masłem i pokropić kilkoma łyżkami
wody. Kofta piec 45 minut w 180 stopniach. Przełożyć na półmisek, posypać
kolendrą i przykryć kawałkami
cytryny. Podawać z
ryżem.Uwagi:
Mięso jagnięce można zastąpić
mięsem wołowym.
Migdały można zastąpić
orzechami włoskimi.Jest to potrawa arabska.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: