ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówcebula 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychorzechy włoskie 0,25 szklanekmigdały 0,25 szklanekjajka 1 sztukczosnek 3 ząbkikolendra 0,5 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniabułka tarta według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Ugotowane ziemniaki zmielić. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle i dodać do ziemniaków razem z posiekanymi orzechami oraz migdałami, dodać duże jajko oraz roztarty z solą czosnek. Dobrze wymieszać i wyrobić, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz mielona kolendrą. Z masy formować kształtne podłużne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na jasny kolor na rozgrzanym oleju. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym i porcja surówki z pora i ogórków kiszonych.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: