ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z dorsza 400 gramówziemniaki 250 gramówcebula 3 sztukczosnek 2 ząbkijajka 2 sztukkolendra 2 łyżek stołowychbułka tarta 100 gramówgałka muszkatołowa według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić i obrać. Umyte, osuszone filety pokroić na kawałki. Oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać. Cebule zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać rybę i podsmażyć.Rybę z cebulą, ziemniaki i czosnek zmiksować. Wbić jajka, dodać kolendrę lub natkę pietruszki i wyrobić ciasto. Doprawić solą, pieprzem oraz gałką. Z masy uformować niewielkie owalne kotlety, każdy otoczyć w bułce tartej. Dość dużą ilość oleju rozgrzać na patelni, włożyć kotlety i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu i podawać z surówką z kwaszonej kapusty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: