ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1,5 kilogramówcebula 300 gramówgrzyby lesne 400 gramówjajka 3 sztukolej 4 łyżek stołowychbułka tarta 4 łyżek stołowychmajeranek 3 łyżek deserowychgałka muszkatołowa 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Połowę oczyszczonych ziemniaków zetrzeć na miazgę, a resztę na bardzo drobne wiórki. Wymieszać obie masy, dodać jajka, bułkę tartą i dobrze wymieszać. Oczyszczone, drobno pokrojone grzyby smażyć na suchej patelni, aż sok który puszczą odparuje, wtedy dodać olej i posiekana cebule i chwile razem smażyć, mieszając. Przełożyć do ziemniaków, doprawić majerankiem, solą, pieprzem oraz gałką i dobrze wymieszać. Masę przełożyć do form keksowych, natłuszczonych i wysypanych bułka tartą. Napełnić je do 2/3 ich wysokości. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco polana sosem grzybowym lub pieczeniowym z dodatkiem wyrazistej w smaku surówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: