ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówpieczarki 400 gramówjajka 2 sztukcebula 1 - 2 sztukmąka 3 łyżek stołowychbułka tarta według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte ziemniaki ugotować w mundurkach i obrać. Oczyszczone grzyby drobno pokroić i wraz z posiekaną cebulą usmażyć na oleju. Wystudzone ziemniaki zmielić, wymieszać z pieczarkami i cebulą. Dodać jajka, mieszając, wsypać mąkę oraz 3-4 łyżki bułki tartej. Dobrze wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na 5 min. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, dodać jeszcze trochę bułki tartej. Zwilżonymi dłońmi formować podłużne krokiety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron na jasnozłoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju. Podawać jako dodatek do pieczonych mięs albo z sezonową surówką i sosem pieprzowym lub pomidorowym - jako samodzielne danie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówKomentarze:Autor: Pokrzywka.Data: 2009-10-27Pycha,robiłam i mogę szczerze powiedzieć,że są smaczne.Autor: CiopcikData: 2009-04-19:O mniam :DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: