Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopodgrzybki 200 gramów
ziemniaki 5 sztuk
cebula 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, obgotowane
grzyby pokroić w plasterki. Oczyszczone
ziemniaki oraz
cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać
mąkę,
jajko, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wymieszać z pokrojonymi
grzybami. Na
oleju usmażyć plaski z obu stron na rumiano. podawać gorące.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: