ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopodgrzybki 300 gramówcebula 2 sztukolej według uznaniaśmietana 2 łyżek stołowychmąka 3 łyżek stołowychziemniaki 500 gramówjajka 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Oczyszczoną jedna cebule posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Dodać grzyby, mieszając, smażyć 10 minut. Podlać łyżką wody i dusić, aż woda częściowo wyparuje. Wlać śmietanę i jeszcze chwile dusić. Łyżką mąki rozprowadzonej w 1/3 szklanki wody zagęścić sos. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić, aż sos zgęstnieje.Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce razem z pozostałą cebulą. Wymieszać z pozostałą maka, jajkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Placki usmażyć na oleju i gorące przekładać sosem grzybowym. Od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: