Wykonanie

Jeśli masz trochę
mięsa z wcześniej ugotowanego rosołu i nie ma na nie już amatorów, to proponuję
mięso wykorzystać do farszu.S kładniki :ok. 20 - 30 dag
mięsa z rosołuok. 25 dag
pieczarek, a jeszcze lepsze świeże lub mrożone
grzybycebulajajko,
bułka tartapieprz,
sól,
majeranekolej do smażenia

Przygotowanie:
Mięso zmielić, umyte
grzyby b.drobno pokroić,
cebulę równieżJeśli mamy
pieczarki to przesmażyć razem z
cebulą, a jeśli prawdziwe
grzyby np. podgrzybki, to smażymy je dłużej, najlepiej osobno bez
cebuli,
cebule dodać jak
grzyby będą miękkie- przesmażyć razemSkładniki połączyć, dodać do smaku
sól,
pieprz,
majeranek, jeśli farsz będzie zbyt rzadki dodać odrobinę
bułki tartej, wymieszać.

Usmażyć naleśniki wg tego przepisu.Nakładać na nie farsz, zwijać.Naleśniki obsmażamy, zanurzając uprzednio w rozmąconym
jajku , a
potem w
bułce tartej.