ßßß
Przepis na farsz do krokietów od patrzyłam od mojej koleżanki Kasi, z początku myślałam że robi krokiety z grzybami, ale jak zobaczyłam że dodaje pasztet to mnie troszeczkę zaintrygowała. Kasia widząc moją minę powiedziała do mnie, poczekaj aż spróbujesz a zobaczysz że są dobre. Ja więc spróbowałam i powiem wam że są nie dobre, ale pyszne.Składniki:16-18 naleśników przepis na naleśniki znajdziecie tutaj25 dag pieczarek1 cebula1 duże opakowanie pasztetu pieczarkowego4 jajkabułka tartaolej do smażeniasól i pieprzPieczarki dokładnie płuczemy, odsączamy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Na patelni podgrzewamy olej i podsmażamy cebulę.
Do cebuli dodajemy starte pieczarki i smażymy je do chwili, aż cała woda z nich wyparuje.
Do odparowanych pieczarek dodajemy pasztet i smażymy do chwili, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą, cały czas mieszając.
Farsz nakładamy na naleśniki. Rozsmarowujemy go po całym placku.
Zwijamy jak na zdjęciach poniżej.


Jajka roztrzepujemy razem z solą i pieprzem. W roztrzepanych jajkach maczamy krokiety, a następnie obtaczamy je w bułce tartej.
Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor z każdej strony.

Krokiety podajemy ze szklaneczką czerwonego barszczu. Smacznego !!!
Krokiety z farszem z pieczarek i pasztetu........................................