ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoboczek surowy 1,3 kilogramówcebula 1 sztukpieczarki 200 gramówmięso mielone mieszane 300 gramówbułka tarta 3 łyżek stołowychjajka 1 sztukolej według uznaniamajeranek według uznaniapapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Dość chudy, płaski kawałek boczku opłukać, osuszyć i odciąć skórę oraz naciąć go tak, aby dał się otworzyć jak książka. Płat oprószyć z obu stron solą, pieprzem oraz majerankiem. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Oczyszczoną cebulę posiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przestudzone wymieszać z mięsem mielonym. Dodać jajko oraz bułkę tartą i wyrobić na jednolita masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem i papryką. Masę równomiernie rozsmarować na boczku. Boczek zwinąć, formując roladę. związać nićmi i ułożyć ja w natłuszczonej brytfance. oprószyć majerankiem oraz papryką. Piec 70 minut w 180 stopniach. Wystudzoną roladę pokroić w plasterki i podawać z ćwikłą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: